ЖИТТЯ

Погода на 26 серпня: у Переяславі буде 30 градусів

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 30 градусів.

У суботу, 26 серпня, у Переяславі зранку у першій половині дня буде хмарно, пообіді стане сонячно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та зранку – 18 градусів тепла. Максимальна вдень та ввечері – 30 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 41 та 78 відсотками протягом доби. Тривалість дня 26 серпня – 13 годин 52 хвилини. Завтра день буде на 3 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:58, а захід – о 19:53.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1903 році – 33,7 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 6,3 градуса тепла.

Народні прикмети:

26 серпня вшановують пам’ять преподобного Максима Сповідника (Богослова). Наші пращури у цей день прибирали у сараях і погребах, щоб до зимових сховищ не пристала осіння гниль. Спостерігали у цей день за горобиною: якщо цвітіння горобини пізнє, можна очікувати довгої й теплої осені.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору