ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: оглядовий майданчик у Циблях особливий у будь-яку пору року

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Ірина Коляденко?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилася переяславка, фотографка, викладачка англійської мови Ірина Коляденко. Вона розповіла про оглядовий майданчик у Циблях (Циблівська ТГ).

Як дістатися? Це місце за селом біля електростанції, тому діставатися краще власним транспортом.

Коли відкрила це місце? Напевно, перед своїм весіллям, коли шукала локацію для фотосесії. Звичайно ж, для себе у такий відповідальний день хотілося знайти найкраще місце, тому обрала цей майданчик у Циблях на заході сонця.

Чим особливе це місце? Тим, що у кожну пору року воно різне. У різні пори року саме розміщення сонця на небі інакше, навіть його колір на заході змінюється. Оскільки це поле, то у різні сезони там ростуть інакші квіти. Наприклад, наприкінці весни або на початку літа там такі фіолетові квіточки, потім білі, згодом трава більш сохне. Відповідно, протягом року там можна зробити зовсім різні кадри. А от взимку, оскільки це місце на горі, воно перевтілюється на екстремальну снігову гірку. Можна взяти надувний матрац чи коло і спускатися. Швидкість нереальна, можна доїхати аж до берега Дніпра.

Особлива згадка. У Циблях живе моя бабуся, і всі свої літні канікули я проводила у цьому селі. Але ніколи у дитинстві не чула про цю локацію. Мене бабуся туди не водила. Здається, що місцеві туди не так часто ходять і не так цінують це місце, як люди із інших міст чи сіл. Тобто, можливо, більше про цю локацію знають переяславці, кияни, а не самі циблівчани.

Ще кілька рекомендацій. Яхтклуб, лісове озеро, “Серце Переяслава”.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Марія Грудевич розповіла про центральну площу Переяслава. Матеріал читайте тут.

Віталій Усик

Фото надала Ірина Коляденко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору