ГРОШІ

“Смілива гривня” повернулася: в Україні знову збирають монети для допомоги армії

В Україні стартувала нова хвиля акції “Смілива гривня” від НБУ. Кошти спрямують на потреби ЗСУ.

Нацбанк оголосив про нову хвилю благодійної акції “Смілива гривня”, у рамках якої українці можуть зібрати гроші на допомогу Збройним силам України. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний Telegram-канал Національного банку України.

З 4 вересня до 30 листопада 2023 року кожен зможе долучитися до акції: зібрати монети і принести їх до відділень банків-партнерів – АТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Ощадбанк” та АТ “ПУМБ” – не лише в Києві, а майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи.

У межах акції “Смілива гривня” можна здавати банкноти та монети, які перебувають в обігу. “Монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок участі в межах акції не беруть”, – попередили на порталі Національного Банку України.

“Також доречною буде організація колективного благодійного збору коштів у навчальних закладах, серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах. Це дасть можливість робити добрі справи всім небайдужим – учням, студентам, педагогам, жителям громад тощо”, – йдеться у повідомленні НБУ.

Адреси відділень банків-партнерів акції, у яких можна здати зібрані монети, а також умови участі в акції є на сайті НБУ у розділі “Смілива гривня”.

Нагадаємо, що торік в акції “Смілива гривня” зібрали майже 5 мільйонів гривень. Вона тоді стартувала у серпні.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору