ЖИТТЯ

Погода на 9 вересня: у Переяславі буде сонячно

У Переяславі буде сонячно. Максимальна температура – 20 градусів.

У суботу, 9 вересня, у Переяславі протягом всього дня буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде зранку – 12 градусів тепла. Максимальна вдень – 20 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 40 та 82 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 вересня – 13 годин 1 хвилина. Завтра день буде на 4 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:20, а захід – о 19:21.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1944-му році – 33,5 градуса тепла, а найнижчу в 1900-му – 2,4 градуса тепла.

Народні прикмети:

9 вересня вшановується пам’ять преподобного Пимена Великого. Цього дня наші пращури погоду осені і зими визначали за горобиною: якщо вона добре вродила – до дощової осені, морозної зими. Як відомо, горобина є цінною харчовою і лікарською рослиною, тому з давніх часів її активно використовували для лікування простудних захворювань.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору