ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте італійський соус песто

Італійський соус песто – ідеальне доповнення до ваших страв. Спробуйте приготувати.

Соус песто з’явився на півночі Італії, у регіоні Лігурія. Багата на мінерали земля та помірний клімат цього регіону створили ідеальні умови для вирощування базиліку. Можливо, це і посприяло створенню соусу песто, який став одним з улюблених у італійців. Він чудово підходить до пасти та салатів. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 50 г базиліку
  • 2 ст. л. кедрових горішків
  • 60 мл. оливкової олії
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • ½ соку лимона
  • 1 дрібка солі

Приготування:

  1. Добре помийте базилік та відділіть листочки. Викладіть їх у чашу блендера.
  2. До базиліку додайте часник та тертий пармезан.
  3. Вичавіть у чашу блендера сік половини лимона та додайте кедрові горішки.
  4. Влийте 60 мл. оливкової олії.
  5. Ретельно перебийте блендером всі інгредієнти, поки соус не набуде однорідної консистенції. Якщо ж ви хочете використати ступку замість блендера, зробіть все те ж саме, і ваш соус буде готовий.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору