Італійський соус песто – ідеальне доповнення до ваших страв. Спробуйте приготувати.
Соус песто з’явився на півночі Італії, у регіоні Лігурія. Багата на мінерали земля та помірний клімат цього регіону створили ідеальні умови для вирощування базиліку. Можливо, це і посприяло створенню соусу песто, який став одним з улюблених у італійців. Він чудово підходить до пасти та салатів. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 50 г базиліку
- 2 ст. л. кедрових горішків
- 60 мл. оливкової олії
- 2 ст. л. тертого пармезану
- 2 зубчики часнику
- ½ соку лимона
- 1 дрібка солі
Приготування:
- Добре помийте базилік та відділіть листочки. Викладіть їх у чашу блендера.
- До базиліку додайте часник та тертий пармезан.
- Вичавіть у чашу блендера сік половини лимона та додайте кедрові горішки.
- Влийте 60 мл. оливкової олії.
- Ретельно перебийте блендером всі інгредієнти, поки соус не набуде однорідної консистенції. Якщо ж ви хочете використати ступку замість блендера, зробіть все те ж саме, і ваш соус буде готовий.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.