ЖИТТЯ

Рятувальники Переяславщини почали проводити рейди: закликали не спалювати суху траву

Рятувальники Переяславщини закликали не спалювати суху траву. Будуть рейди та штрафи.

З настанням осінньої пори, все більше людей повертається до старих звичаїв випалювання сухої рослинності. В Бориспільському районі вже склали 17 адміністративних матеріалів на порушників законодавства. Про це розповів провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня, передає Інформатор.

Фахівець нагадав, що випалювати суху рослинність заборонено, а законодавством за це передбачений адміністративний штраф у розмірі від 3 тисяч 60 гривень до 6 тисяч 120 гривень. Також на період воєнного стану це прирівнюється до диверсії. Наголосив, що виїзд одного пожежного підрозділу обходиться державі у близько 50 тисяч гривень.

“Замість того, щоб рятувальники займалися реальними справами, гасили реальні пожежі, рятували людей та допомагали в надзвичайних ситуаціях, ми виїжджаємо на гасіння безглуздої трави”, – підкреслив Денис Порохня.

Також додав, що на Переяславщині почнуть проводити рейди та застосовуватимуть безпілотники аби виявляти порушників. Зокрема, один рейд вже здійснили в Пристромах (Студениківська ТГ), де правопорушників притягли до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що 6 вересня у Переяславі у підвалі п’ятиповерхівки задимілося сміття. Деталі читайте тут.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору