ЖИТТЯ

Одна з громад Переяславщини отримала новий шкільний автобус

Громади Київщини отримали ще десять нових шкільних автобусів. Серед них – і Ташанська.

Десять нових шкільних автобусів отримали 7 вересня громади Київщини: Маловільшанська, Яготинська, Березанська, Великодимерська, Зазимська, Борщагівська, Козинська, Бишівська, Калинівська та Ташанська, що на Переяславщині. Загалом громади вже отримали 28 із 45 автобусів. Їх купують коштом державного та місцевих бюджетів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Загальна вартість нового шкільного автобуса становить 2 мільйони 970 тисяч гривень, з бюджету Ташанської сільської ради виділено 1 мільйон 500 тисяч гривень. Загалом у закладах освіти Ташанської сільської ради понад 180 здобувачів освіти і працівників, що потребують підвозу до закладів освіти та у зворотному напрямку. Отримання нового сучасного шкільного автобуса дозволить покращити якість, безпеку та комфорт перевезення учнів. “Робимо все, щоб дітки навчалися незалежно від того, як далеко розташована школа від їхніх домівок!” – повідомили на Facebook-сторінці відділу ОКСМС Ташанської сільської ради.

Як зазначив Руслан Кравченко, загалом на Київщині близько 33 тисяч дітей живуть за межами пішохідної доступності до шкіл. У січні 2023 року загальна потреба в додаткових шкільних автобусах становила 85 одиниць. Нові автобуси передбачені передусім для того, щоб учні могли дістатися до опорних закладів освіти або шкіл, які планують оптимізувати, а також тим школам, які передали свій транспорт на потреби військових.

Нагадаємо, що серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Кілька найпозитивніших новин минулого тижня – за посиланням.

Фото: Facebook-сторінка Руслана Кравченка 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору