ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: фільм “Богемна рапсодія” розповідає про тернисний шлях Фредді Мерк’юрі

“Богемна Рапсодія” розповість, чи можна бути повноцінно щасливим, маючи світове визнання та гроші. Фільм здобув визнання.

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася американо-британський біографічний фільм “Богемна рапсодія” (2018) про один із найвідоміших гуртів у світі “Queen” та події із життя його учасників. Фільм, який зрежисерували Браян Сінгер та Декстер Флетчер, номінували на “Оскар” та інші світові премії. Чотири “Оскари” (за найкращу чоловічу роль, найкращий монтаж, найкращий звук, найкращий звуковий монтаж) у 2019 році він забрав.

“Богемна рапсодія” зображає 15 років життя лідера гурту “Queen” Фредді Мерк’юрі (роль виконав Рамі Малек). Відразу хочеться відзначити, що фільм дорогий, якісний, видовищний та неймовірно емоційний, з перших хвилин захоплює атмосферою. А головний персонаж майже як дві краплі води схожий на справжнього соліста гурту. Рамі вжився у роль до найменших дрібниць та рухів, тому тут оплески йому та команді, яка підбирала акторів. Але актори другого плану здебільшого перебувають у тіні Мерк’юрі, хоча й створюють правильне тло. Плюс тут не обійшлося без кількох кумедних і зворушливих моментів.

Історія починається з моменту створення гурту. Восени 1975 року лідер рок-гурту “Queen” написав пісню, що докорінно змінила і долю самих виконавців, і розвиток музики в цілому. Відеокліп на цю пісню став культовим та задав ритм усій галузі. Саме з неї почалася шалена популярність гурту на чолі з Фредді Мерк’юрі.

Завоювавши безліч сердець, Фредді став культовим музикантом свого часу. Багато жінок закохувалися у харизматичного хлопця, чий голос просто заворожував своєю мелодійністю. Але навіть прихильники не знали чимало подробиць з його особистого життя. Коли знаменита група розпалася, деякі особисті факти стали відомі громадськості. Люди з близького оточення виконавця розкрили їх перед журналістами.

Коли Фредді ще не був настільки відомим, він заробляв дуже мало. Грошей не вистачало навіть на покриття основних витрат. Для того, щоб якось підтримувати своє існування, він іноді вдавався до незаконних вчинків разом зі своїми товаришами. Хлопець закохався в дівчину легкої поведінки, але незабаром вирішив порвати з нею, адже такі стосунки навряд чи принесли б щастя їм обом. Втім вона заявила, що вагітна, через що юнак змушений був піти якомога далі, не бажаючи нести відповідальність за свої вчинки.

Доволі складно помістити довгий проміжок часу у дві години. Але за допомогою чіткого монтажу глядача занурюють у ключові моменти. Сподобалось й те, що звернули неабияку увагу на кризу у житті Фредді, але на процес, де створювались світові хіти, у фільмі виділені лічені хвилини. Далі ж йдуть певні сюжетні перипетії, пов’язані з прийняттям Фредді себе як гея, наркотики, відхід у “відрив”, повернення у сім’ю та тінь смертельної хвороби. Також через всю лінію сюжету тягнуться проблеми з батьками, які постійно не давали спокою головному герою.

Показати шлях головного героя від порогу звичайного буття до великої сцени — просте та вишукане рішення. Проте цей шлях був доволі тернистим.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наш редактор розповів про мультфільм “Король мавп”. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору