ЖИТТЯ

У Переяслава зібрали понад 30 кілограмів кришечок для виготовлення деталей до безпілотників: акція триває

У переяславському університеті зібрали понад 30 кілограмів пластикових кришечок на безпілотники. Акція триває.

У червні цього року Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до акції “Пластик рятує життя 2.0” зі збору пластикових кришечок на безпілотні літальні апарати для потреб Збройних сил України. Основним завданням проєкту було зібрати 3 мільйони кришечок у якнайшвидші строки. Університет Григорія Сковороди разом з небайдужими переяславцями зібрали понад 30 кілограмів кришечок. Про це повідомили на сайті вишу, передає Інформатор.

Як розповіли організатори, збір проводився у співпраці з досвідченими партнерами з одеської ініціативи “Місто Майбутнього – Пластик рятує життя”, які займаються збором та переробкою пластикових відходів, а їхні знання та експертиза допомагають долучитись до переробки ініціативам з усієї країни.

Також ініціатори забезпечують зв’язок з переробниками, які використовують зібрані кришечки як сировину для виготовлення нових продуктів для забезпечення роботи БПЛА. Ця співпраця дозволяє забезпечити ефективний цикл використання пластикових відходів, максимально зменшити їхній негативний вплив на довкілля та досягти цілі – новий БПЛА для захисників.

“Зараз збір продовжується, адже всі ми чекаємо якнайшвидшої перемоги. Тому потрібно ще більше допомагати нашим захисникам”, – йдеться у повідомленні університету.

Місця збору кришечок:

  • біля охорони в університетських гуртожитках №1 та №2;
  • у холах головного та другого корпусів університету;
  • у магазині “Студент”;
  • у магазині “Технобуд” та магазині “Продукти” в мікрорайоні Трубайлівка.

Окрему подяку висловили волонтерці з команди “Нескорених” Ольгі Дризі, яка залучила додатково дві локації та контролювала збір. Також учням та дирекції Великокаратульській гімназії, які зібрали понад 5 кг кришечок.

Нагадаємо, що у Переяславі витратять понад 3 мільйони гривень на ремонт під’їзної дороги на Богдана Хмельницького. Деталі – тут.

Фото: сайт Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору