ЖИТТЯ

В університеті Переяслава збирають кришечки, щоб у ЗСУ були безпілотники

У переяславському університеті збирають кришечки на безпілотники. Як долучитися?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до акції зі збору пластикових кришечок на безпілотні літальні апарати для потреб Збройних сил України. Проєкт “Пластик рятує життя 2.0”, який реалізується у співпраці з партнерами з Одеси, має завдання якнайшвидше зібрати 3 мільйони кришечок. Про це повідомили на сайті сайті університету, передає Інформатор.

В університеті запрошують взяти участь в акції всіх охочих. Скриньки з відповідним маркуванням розмістили у корпусах, гуртожитках та у магазині “Студент +” навпроти університету.

Раніше Університет Григорія Сковороди зібрав близько 50-60 кілограмів кришечок. “Це свідчить про активну участь студентів, інших переяславців, викладачів та співробітників університету у цьому проєкті та їх бажання допомагати Збройним силам України”, – йдеться на сайті вишу.

“Наша співпраця з партнерами з Одеси дозволяє нам об’єднати зусилля в регіональному масштабі та зробити цей проєкт ще більш успішним. Ми віримо, що разом зможемо зібрати ще більше кришечок і зробити значний внесок. За останні роки БПЛА стали невід’ємною частиною військової техніки. Вони допомагають Збройним силам України у виконанні завдань з розвідки, моніторингу територій, а також забезпечують підтримку під час бойових операцій. Однак, як будь-яке технічне обладнання, БПЛА потребують постійного удосконалення, ремонту та модернізації”, – зазначили співініціатори, представники Студентської ради університету.

Вони додали, що збір кришечок на БПЛА є однією з ініціатив, що допомагає у ремонті та модернізації цієї техніки. Кришечки, зібрані у рамках цього проєкту, продають переробникам, які використовують їх як сировинний матеріал для виготовлення пластмасових деталей для забезпечення роботи апаратів.

Нагадаємо, що у Переяславі застосують новий механізм для збереження пам’ятних та важливих дерев. Що це означає, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору