ЖИТТЯ

“Укрпошта” презентує благодійний поштовий блок “Зброя Перемоги. Світ з Україною”

“Укрпошта” випустить новий благодійний поштовий блок. Що про це відомо?

29 вересня “Укрпошта” введе в обіг поштовий блок “Зброя Перемоги. Світ з Україною”, який продовжить випуск “Зброя Перемоги” 2022 року. Він включатиме марки з найкращими зразками іноземної зброї, що була надана країнами – учасницями міжнародної коаліції на підтримку України. Випуск створили за сприяння Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України, а також посольств США, Великої Британії, Німеччини та Франції в Україні. Про це повідомили на сайті “Укрпошти”, передає Інформатор.

  • Тираж — 160 тисяч примірників
  • Номінал — F (23 гривні)
  • Вартість блоку — 150 гривень, 12 гривень з яких – “донат”

Також до поштового блоку випущено конверт “Перший день”, немаркований художній конверт та картку. Автори поштового випуску – художники-графіки Сергій та Олександр Харуки. Спецпогашення пройдуть 29 вересня в Києві та регіонах України.

З початку повномасштабної війни Україна отримала різноманітне озброєння від країн-союзників: важку артилерію, гранатомети, міномети, танки, реактивні системи залпового вогню, системи ППО тощо. На нових поштових марках зображені:

  • основні бойові танки Challenger 2 (Велика Британія) та Leopard 2 (Німеччина);
  • зенітно-ракетний комплекс Patriot (США);
  • самохідна артилерійська установка CAESAR (Франція);
  • бойова машина піхоти M2 Bradley (США).

“Західна зброя, яку сьогодні щоденно використовують на полі бою Збройні Сили України, допомагає нищити ворога, його техніку й пункти базування. Українські військові показали світові свою вмотивованість, високу майстерність та вміння швидко опановувати нове озброєння. Для встановлення миру, який неможливий без повної перемоги України над росією, нам ще не вистачає важкої техніки, авіації. Віримо: незабаром завдяки нашим партнерам арсенал розшириться, а поки власними силами підтримуємо ЗСУ, купуючи поштові марки Укрпошти з благодійною складовою. Зібрані кошти підуть на придбання засобів боротьби проти окупантів”, — прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадаємо, що “Укрпошта” до Дня Незалежності випустила нову марку “Україна-мати”. Детальніше про це – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору