ЖИТТЯ

До Дня Незалежності “Укрпошта” випустить нову марку “Україна-мати”

“Укрпошта” до Дня Незалежності випустить нову марку. Що про це відомо?

До Дня Незалежності “Укрпошта” випустить нову поштову марку “Україна-мати” із зображенням відомої монументальної скульптури. Погашення штемпелем “Перший день” традиційно відбудеться в столиці, а спецпогашення – у всіх регіонах країни. Про це повідомили на сайті “Укрпошти”, передає Інформатор.

  • Тираж — 600 тисяч поштових марок
  • Номінал — U (12 грн)
  • Кількість поштових марок в аркуші — 6 (3×2)
  • Авторка поштового випуску – Зінаїда Кубар. Скульптор монумента – Василь Бородай.

У наборі буде конверт “Перший день”, немаркований художній конверт та художні листівки. А колекція мерчу “Укрпошти” поповниться магнітом “Україна-мати”.

18 серпня у поштовому маркеті відкривається передзамовлення на набір. Можна буде придбати до 10 наборів одночасно. Відправлення розпочнеться з 24 серпня, щойно нову поштову марку введуть в обіг. Цього ж дня у маркеті стануть доступними для купівлі презентаційна папка з набором поштової продукції, сувенірна рамка та картмаксимум.

– “Батьківщину-мати” називають і символом програної боротьби за київський історичний ландшафт, і одним із найкращих зразків світової монументальної скульптури. Є ті, хто вважає доречним позбутися її, як і ті, хто тяжіє до “залишити”. Встановлення українського тризуба та ймовірне перейменування на “Україна-мати” – крок до переосмислення історії. Поштовий випуск “Україна-мати” візуалізує оновлений образ монументальної скульптури та демонструє, що концептуалізація триває”, – прокоментував генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Нагадаємо, що нещодавно “Укрпошта” спільно з Службою безпеки України випустила ексклюзивний мерч та нову марку. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору