ЖИТТЯ

У Переяславі провели панахиду на могилі Михайла Сікорського

У Переяславі до 12-ї річниці смерті провели панахиду на могилі Михайла Сікорського.

27 вересня у Переяславі у 12-ту річницю від дня смерті на могилі видатного музейного діяча, патріарха музейної справи, творця переяславських музеїв, Героя України Михайла Івановича Сікорського провели панахиду. За шістдесят років своєї праці він зробив вагомий вклад у дослідження історії та культури переяславського краю. Про це повідомили на сайті міської ради, передає Інформатор.

Цього дня біля могили Михайла Сікорського зібралися співробітники Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав” нинішні і колишні, керівники громади, громадські діячі, друзі та колеги Михайла Івановича. Панахиду провів настоятель Вознесенської парафії Православної Церкви України у Переяславі отець Михаїл.

“Завдяки його таланту та наполегливій праці, за підтримки кількох поколінь однодумців, колег, друзів постав відомий в Україні та за її межами Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”. Самовіддана праця Михайла Сікорського сприяла збереженню тисяч пам’яток, популяризації народного скарбу та розвитку наукових знань про глибинне коріння нашої землі”, – написали в повідомленні.

Нагадаємо, що у Переяславі відкрили виставку “Текстильні візерунки” Юлії Петренко. Детальніше читайте тут.

Фото: сайт міської ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору