ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили виставку “Текстильні візерунки” Юлії Петренко: чим вона особлива

У Переяславі відкрили виставку Юлії Петренко. Її картини створені в давньоукраїнських техніках.

22 вересня у мистецькій галереї Переяславського центру культури та мистецтв відкрили виставку “Текстильні візерунки” мисткині Юлії Петренко. Експонуватиметься вона до 5 жовтня. На відкриття завітали близько 30 людей, серед них були і маленькі поціновувачі мистецтва. Про це повідомляє Інформатор.

Юлія Петренко – художниця, майстриня, постійна учасниця виставок, ярмарків і фестивалів, переможниця творчих конкурсів, членкиня Національної спілки художників України та Асоціації ручної творчості, має звання “Майстриня року-2003”, відома далеко за межами Київщини. Народилася 1982 року в селі Козельці Чернігівської області. Закінчила Львівську національну академію мистецтв. Нині з родиною живе у Борисполі.

Мисткиня працює в авторській техніці “Ліплення об’ємних картин-барельєфів із біомаси”, які називають “об’ємним живописом” або “українським 3Д”. Також виготовляє авторські ляльки. Не тільки відроджує старовинні техніки, а й показує їх по-новому, інтерпретує у сучасному інноваційному вигляді.

На виставці представили понад 20 робіт у техніці “Текстильні візерунки”. Це поєднання трьох давньоукраїнських технік: мотанка, вибійка, клеїння льону. Юлія Петренко розповіла, що, експериментуючи з цими техніками, склалася загальна експозиція, яка потім переросла у авторську техніку. У свої роботах вона створює різні образи, здебільшого українських мотивів: звичаї, обряди, традиції. На деяких витворах є релігійна, родинна та побутова тематика, деякі ж створені з рольовими мотивами природи та кохання.

У Переяславі відкрили виставку “Текстильні візерунки”

Представили понад 20 картин

На відкриття завітали і маленькі поціновувачі мистецтва

Юлії Петренко вручили подяку та квіти

Виставка експонуватиметься до 5 жовтня

Роботи створені із трьох давньоукраїнських технік: мотанка, вибійка, клеїння льону

Вадим Ноздровський зіграв кілька композицій

Картини відображають тематику родини, побуту, природи, релігії

Нагадаємо, що картина 11-річної Єви Руденко із Переяслава експонується в Італії та прикрашає афішу виставки. Про творчість та мрії вона розповіла Інформатору.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору