ЖИТТЯ

“Дніпро” забрав у Вовчкова чемпіонство, а тепер може вибити з Кубка: анонс футбольного вікенду на Переяславщині

“Матадор”, “Дніпро” та “Переяслав” можуть стати півфіналістами Кубка з футболу вже після другого туру. За яких умов?

У суботу, 23 вересня, відбудеться другий тур групового етапу Кубка Переяславщини з футболу. Після нього вже можуть визначитися троє із чотирьох півфіналістів. Інформатор розповідає, за яких умов це станеться, та анонсує матчі.

У групі А Вовчків (Переяславська ТГ) після поразки від дем’янецького “Матадора” прийме дівичківський “Дніпро”. Тут відразу пригадується матч місячної давності, коли ці дві команди знову ж таки у Вовчкові зійшлися у поєдинку за чемпіонство. У тому шаленому матчі з великою кількістю голів переміг “Дніпро” 5:3 і відсвяткував “золоті” медалі прямо на стадіоні основного конкурента.

Цього разу дівичківці мають чудову нагоду ще й вибити Вовчків із Кубка. У разі поразки господарів “Дніпро” та “Матадор” матимуть по 3 очки перед останнім очним матчем, а Вовчків так і залишиться з нулем. І такий хід подій зараз видається найбільш реалістичним. Вовчків у матчі з “Матадором” втратив двох центральних захисників: Олександра Турова через травму та Олександра Галицького через червону картку. Гідної заміни їм у складі просто немає. Можливо, доведеться опускати в захист голеадора Олега Розовика, як це було на старті сезону, коли Галицький був травмований. А кого ж до нього в пару?

Із сильними суперниками Вовчків класно вміє грати другим номером, вибігати у разючі контратаки. У цьому складі такого точно не вийде. Варто сподіватися хіба що на морально-вольові якості та те, що “Дніпро” недостатньо серйозно поставиться до ослабленого суперника. Хоча хто-хто, а чинний чемпіон стабільно добре грає і з потужними колективами, і з аутсайдерами. Початок матчу – о 16:00.

У групі Б у середу, 20 вересня, переяславські “Бурти” мали зіграти із “Переяславом”, але не змогли зібратися на матч. Таким чином отримали технічну поразку в турнірі, де кожне очко на вагу золота. Тож “Переяслав” майже забезпечив собі місце у плей-оф. Щоб зробити це офіційно, вистачить нічиєї у домашньому поєдинку з Яготином. Та й навіть поразка не стане критичною, бо все ж “Буртам” тоді доведеться на виїзді обігрувати Яготин, а далі будемо підраховувати різницю забитих та пропущених м’ячів.

Яготин – це темна конячка Кубка Переяславщини. Так, це чинний чемпіон Яготинського району з футболу (району вже немає, а чемпіонат є), однак важко зрозуміти рівень їхньої першості, допоки напряму не порівняти з нашою. При цьому залишається відкритим питання, як ця команда збиратиметься на матчі Кубка, наскільки цей турнір для неї важливий. Словом, тут не здивує як виліт ще в груповому етапі, так і загальна перемога в Кубку.

“Переяслав” залишається найнепередбачуванішою командою нашого регіону. У календарному чемпіонаті він кілька разів відібрав очки у фаворитів, але й постійно їх втрачав із аутсайдерами. Можливо, є певні проблеми із мотивацією, недооцінкою суперників. У Кубку кожен матч – це маленький фінал, “Переяслав” може зібратися і створити щось сенсаційне. Одначе ніяк не стане дивиною, якщо технічна перемога над “Буртами” стане єдиною для нього на турнірі.

Найзагадковіше протистояння Кубка Переяславщини – між “Переяславом” та Яготином – розпочнеться на стадіоні ім. В. Лобановського о 13:30.

Нагадаємо, що в останньому турі чемпіонату Переяславщини з футболу “Переяслав” програв “Дніпру” і опустився на п’яте місце. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору