ЖИТТЯ

Кубок Переяславщини з футболу стартував емоційною перемогою “Матадора” над Вовчковом

Стартував Кубок Переяславщини з футболу. “Матадор” та Вовчків влаштували класний поєдинок.

16 вересня розпочався Кубок Переяславщини з футболу. У групі А “бронзовий” призер чемпіонату-2023 дем’янецький “Матадор” вдома переміг “срібного” – Вовчків (Переяславська ТГ) 3:2. Матч відзначився не лише неабиякою інтригою та постійною напругою, а й емоційністю та грубістю – футболісти назбирали загалом 8 жовтих та 2 червоні картки. Про це детальніше розповідає Інформатор.

“Матадор” із перших хвилин захопив ініціативу, добре комбінував, що призводило до небезпечних моментів. Однак Вовчків, здається, свідомо обрав гру другим номером, щоб небезпечно вибігати у контратаки. На 10 хвилині одна із таких завершилася прострілом із флангу, який спокійно замкнув Олег Розовик.

Швидкий пропущений м’яч не демотивував господарів, вони й надалі напосідали на ворота суперника. Вовчків рятували і каркас воріт, і захисники, і голкіпер. У одному з епізодів воротар Богдан Рева відбив класно виконаний штрафний удар та два добивання після цього. Хоча, будьмо чесними, цей матч у підсумку не був ідеальним для нього. Траплялися традиційні проблеми на виходах, які футболісти “Матадора” просто не змогли реалізувати. Зате на 37 хвилині Владислав Ніконенко реалізував свій шанс після кутового, головою зігравши на добиванні. Тож команди пішли на перерву за нічийного рахунку.

Ключовим моментом другого тайму та й, власне, всього матчу стала травма центрального захисника Вовчкова Олександра Турова. Після зіткнення із гравцем “Матадора” та пошкодження ноги він довго не міг піднятися, допомагали партнери по команді. На поле він вже вийти не зміг, не зрозуміло, чи зможе зіграти за тиждень проти дівичківського “Дніпра”. Але тут же ще якось треба було із “Матадором” справлятися. Виявилося, що гідної заміни немає. Саме гравець, який замінив Турова за позицією, на 61 хвилині й “привіз” гол у свої ворота, коли задовго приймав рішення і зрештою втратив м’яч. Цим скористався Роман Кривенко, вибіг віч-на-віч – 2:1.

Якщо до цього моменту здавалося, що захисна тактика Вовчкова може дати результат, то тепер все розсипалося. Гостям потрібно було атакувати, щоб, по-перше, зрівняти рахунок, а по-друге, менше навантажувати ослаблену захисну ланку. У підсумку “Матадор” забив втретє, за 10 хвилин до кінця дубль оформив Роман Кривенко.

Оскільки у груповому етапі кожен забитий м’яч має значення, команди не стали догравати, як би це могло бути у чемпіонаті. Вже на 82 хвилині Юрій Кривенко грубо зніс Олега Розовика у центрі поля і отримав пряму червону картку – господарі залишилися удесятьох, а у гостей зажевріла надія. Її буквально за 5 хвилин втілив у гол Олександр Галицький, вколотивши у сітку м’яча, який відскочив до нього після кутового. А ще за кілька хвилин Галицький покинув поле – отримав другу жовту картку за тактичне порушення.

До слова, першу картку він отримав у першому таймі, коли активно доводив арбітрам, що їм варто було би уважніше працювати. І справді, варто було би, бо особливо у першому таймі суддівство Владислава Столяренка було дещо упередженим щодо гостей – чи не кожен дрібний епізод “свистів” на користь “Матадора” і це, м’яко кажучи, кидалося в очі. Втім завершити такий емоційний матч без бійок між футболістами та провокацій від уболівальників – це вже досягнення. Словом, могло бути гірше.

Навряд чи легше буде арбітрам за тиждень у Вовчкові, коли туди приїде “Дніпро”. Господарям вже нічого буде втрачати, поразка – це виліт із Кубка. Та ще й вовчківські фанати не дадуть розслабитися футболістам ні на мить. Однак, окрім емоцій та натхнення, є ще суворі факти: Вовчків без пристойної глибини складу, очевидно, без основної пари центрбеків протистоятиме чинному чемпіону Переяславщини, який кілька тижнів тому переміг його на виїзді у найкращому стані 5:3. До того ж “Дніпро” точно буде мотивований забезпечити собі півфінал вже після першої гри у групі. Прогнозів не робимо, проте ви й самі все розумієте.

А перший тур продовжиться вже у середу, 20 вересня. О 16:30 на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі “Бурти” приймуть “Переяслав”.

Нагадаємо, що в останньому турі чемпіонату Переяславщини з футболу “Переяслав” програв “Дніпру” і опустився на п’яте місце. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору