Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
1 жовтня на традиційному недільному базарі у Переяславі зранку було сонячно та злегка прохолодно, температура сягала 15 градусів. Продавали багато свіжої риби, фруктів та овочів – саме це користувалось найбільшим попитом серед покупців. Почали продавати грецькі горіхи: їхня ціна – 25-30 гривень за кілограм, а без шкарлупи – 30 за банку. Біле великого “ЕКО-маркету” продавали інжир по 240 гривень за кілограм (за два тижні він подешевшав на 40 гривень). Інформатор традиційно розповідає про сьогоднішні ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні було вдосталь покупців і товару. Ціни за тиждень не змінилися:
- Сало (1 кг) – 150-220
- Телятина (1 кг) – 150-280
- Підчеревина (1 кг) – 150-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 170
- Ребро свиняче (1 кг) – 170-180
- Ошийок (1 кг) – 180
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 125-130
Фруктів цього тижня також вистачало. Банани продавали по 55 гривень за кіло, минулого тижня були по 50. Ціни на інше такі:
- Апельсини (1 кг) – 70
- Мандарини (1 кг) – 100
- Виноград (1 кг) – 56-80
- Лимони (1 кг) – 75
- Яблука (1 кг) – 16-27
- Груші (1 кг) – 15-67
- Сливи (1 кг) – 25
- Дині (1 кг) – 62
- Ківі (1 кг) – 88
- Персики (1 кг) – 88-92
- Кавуни (1 кг) – 15
Сезонних овочів досі продають достатньо. Перець подешевшав на десятку, а огірки подорожчали і знайти їх складно. Ціни такі:
- Авокадо (1 шт.) – 46-58
- Помідори (1 кг) – 15-43
- Огірки (1 кг) – 35-39
- Перець (1 кг) – 15-50
- Перець чилі (1 кг) – 50-70
- Морква (1 кг) – 13-25
- Кріп (пучечок) – 10-15
- Картопля (1 кг) – 7-15
- Часник (1 кг) – 100-130
- Цибуля (1 кг) – 15-20
- Капуста (1 кг) – 8-29
- Баклажани (1 кг) – 20-30
- Квасоля (стакан) – 15-20
- Буряки (1 кг) – 10-13
- Кабачки (1 кг) – 10
- Печериці (1 кг) – 110
У молочних рядах людей було чимало. Там десяток курячих яєць продавали по 60 гривень, хоча можна було знайти значно дешевше. Ціни на “молочку” такі:
- Молоко (1,5 л) – 40-45
- Бринза (1 кг) – 180-200
- Сир (1 кг) – 130-150
- Сир знежирений (1 кг) – 80-100
- Сметана (1 л) – 100-120
- Вершки (1 л) – 160-180
- Масло (1 кг) – 240-280
Хребти, голови та хвости сома продавали на базарі по 40 гривень за кілограм. Кіло живих карасів можна було купити за 40-60. Судаки коштували 130-170 гривень за кіло. Ціни на іншу рибу такі:
- Коропи (1 кг) – 130
- Плітки (1 кг) – 80
- Лящі (1 кг) – 30-45
- Соми (1 кг) – 120-150
- Нарізка із сома (1 кг) – 220-250
- Стейки з лосося (1 кг) – 600
- Стейки із сома (1 кг) – 200
- Філе з лосося (1 кг) – 700
- Філе з товстолоба (1 кг) – 200
- Філе із сома (1 кг) – 250-270
Нагадаємо, що наприкінці вересня ми порівняли ціни у супермаркетах Переяслава. Де купувати вигідніше, дізнавайтесь за посиланням.
Валерія Бобровська
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.