Грибний вершковий суп-пюре – корисна і дуже смачна страва. Спробуйте приготувати.
Грибний вершковий суп-пюре – ніжний і м’який, має насичений та яскравий смак. Він чудово поєднується з сухариками, зеленню та ніжним пісним м’ясом. Ця страва підійде як для святкового столу, так і для повсякденної вечері. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 300 г лисичок
- 150 г вершків
- 3 картоплини
- 1 ріпчаста цибулина
- 350 мл води
- 50 г вершкового масла
- сіль та мелений перець – за смаком
Приготування:
- Добре помийте гриби під проточною водою, зріжте капелюшки.
- Покладіть у каструлю лише ніжки від грибів, залийте водою і варіть 10-15 хвилин з моменту закипання.
- Картоплю очистьте і наріжте кубиками. Капелюшки грибів та цибулю дрібно наріжте.
- У сковорідці розтопіть вершкове масло і обсмажте на ній цибулю. Додайте нарізані гриби і смажте на середньому вогні постійно помішуючи до готовності грибів 5-10 хвилин.
- З каструлі в якій варився грибний бульйон, дістаньте ніжки грибів і покладіть нарізану картоплю. Варіть до готовності картоплі, додавши сіль та перець за смаком.
- У каструлю з готовою картоплею додайте обсмажені цибулю та гриби, влийте вершки і доведіть до кипіння.
- Суп-пюре помістіть у блендер. Подавайте гарячим, додавши обсмажені гриби, зелень або сухарики.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.