ЖИТТЯ

Переможці груп програли у півфіналах Кубка Переяславщини з футболу

Яготин та “Матадор” потрапили до фіналу Кубка Переяславщини з футболу. Як це сталося?

7 жовтня визначилися фіналісти Кубка Переяславщини з футболу. У півфінальних матчах, які відбулися на міському стадіоні ім. В. Лобановського, дівичківський “Дніпро” поступився Яготину 2:3, а “Переяслав” програв дем’янецькому “Матадору” 1:5. Обидва переможці посіли у своїх групах другі місця. Про це повідомляє Інформатор.

Як і тиждень тому із “Матадором”, “Дніпра” у першому таймі, по суті, на полі не було. Тоді це ще можна було списати на не основний склад, але у чому була причина зараз? Невже недооцінили суперника? Чи просто Яготин був настільки потужнішим, що нічого не дав зробити чинному чемпіону Переяславщини? Словом, у нападі в дніпрян нічого не клеїлося – без Артема Килипенка чіплятися попереду за м’ячі стало значно складніше. Захист же взагалі був знищений – даруйте, за штамп, але яготинці проходили крізь нього, наче гарячий ніж крізь масло. Ще й голкіпер Юрій Галайтата цього дня був далеко не в тонусі – не те що не врятував, а кілька разів мало не привіз (хоча у підсумку жоден із пропущених не був на його совісті).

Таким чином Яготин у першому таймі забив три “сухі” м’ячі й пішов на перерву з комфортною перевагою. У цей час тренер “Дніпра” Володимир Митрофаненко вніс до складу деякі зміни, зокрема, прибрав із поля центрбека Вадима Саманя і змістив зліва у центр Костянтина Акуленка. Це додало міцності обороні й протягом другого тайму кількість ударів по воротах “Дніпра” звели до мінімуму. Також він не побоявся замінити вже у другій половині капітана та лідера Павла Товкача, який був малопомітним. На мить це здалося таким собі підняттям білого прапора, мовляв, на перемогу дівичківці вже не сподіваються.

Втім “Дніпро” активізувався, притиснув і це почало призводити до голів. Спочатку на 62 хвилині після кутового дальню стійку замкнув Владислав Лафазан. А через 10 хвилин захисник Яготина зіграв рукою у власному штрафному майданчику, Максим Черненко впевнено реалізував пенальті. Зрозуміло, що коли рахунок став 2:3, “Дніпро” ще активніше кинувся атакувати, і певно, будь-яка команда Переяславщини похитнулася би під цим натиском. Однак чинний чемпіон Яготинщини все ж зміг втримати сприятливий для себе результат. Тепер має чудову нагоду покласти золоті медалі першості Яготинщини у кубок Переяславщини.

У вирішальному матчі йому протистоятиме “Матадор”, який тиждень тому поступився “Дніпру” 1:2 і опинився на другому місці в групі А. Виявляється, це була найкраща позиція, аби отримати сприятливого суперника у півфіналі. Бо, як не крути, “Переяслав” за грою у цей суботній похмурий та вітряний день був найгіршим, можна сказати, випадковим учасником “пульки” найкращих. Хоча старт поєдинку до таких думок аж ніяк не спонукав. “Переяслав” атакував якісно та великими силами і втратив кілька непоганих моментів, особливо старався Павло Лисенко. Однак “Матадор” досить неочікувано забив першим, той же Лисенко за мить зрівняв рахунок. Дем’янчани вийшли вперед лише наприкінці тайму. І в принципі рахунок 2:1 на користь “Матадора” був приблизно справедливим, бо він лише на дещицю переважав суперника.

А от на старті другої половини він просто зім’яв “Переяслав”. Вже на 48 хвилині зробив рахунок 3:1, а на 62-й та 67-й завершив розгром. Далі вже не було на що дивитися. Здається, команди хотіли лише пошвидше піти до роздягальні: дем’янчани – щоб відсвяткувати та потихеньку готуватися до фіналу, переяславці – щоб припинити цю ганьбу й пошвидше забути безумовно провальний сезон.

Фінальний матч між Яготином та “Матадором” відбудеться у суботу, 14 жовтня, на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. О котрій розпочнеться гра, стане відомо згодом. Про це ми розповімо у детальному анонсі 13 жовтня.

Нагадаємо, що “Дніпро” у групі А обіграв Вовчків (Переяславська ТГ) 3:0 і “Матадор” – 2:1. А “Переяслав” отримав технічну перемогу над переяславськими “Буртами” та виграв у Яготина 2:1. Огляд останнього туру – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору