ЖИТТЯ

Груповий етап Кубка Переяславщини з футболу завершився: хто з ким зіграє у півфіналі

“Дніпро” виграв у “Матадора”, а останнім півфіналістом став Яготин. Як завершився груповий етап Кубка з футболу?

30 вересня відбувся третій (останній) тур групового етапу Кубка Переяславщини з футболу. У ньому дівичківський “Дніпро” на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі обіграв дем’янецький “Матадор” 2:1, а Яготин вдома впевнено переміг переяславські “Бурти” 4:0. Таким чином у півфіналі “Дніпро”, який посів перше місце у групі А, зустрінеться із Яготином, який став другим у групі Б. А “Переяслав”, який був найкращим у групі Б, зіграє із “Матадором”, який посів друге місце у групі А. Про це повідомляє Інформатор.

Переможець групи Б визначився ще тиждень тому, коли “Переяслав” здобув свою другу перемогу (над Яготином 2:1) і з максимумом очок завершив для себе стартовий етап турніру. У матчі за друге місце інтриги не вийшло. Яготин добре зібрався складом на домашню гру, на відміну від виїзду до “Переяслава”, і не залишив жодних шансів “Буртам”.

Поєдинок “Дніпра” та “Матадора” у групі А також став напівтовариським. Особливого сенсу боротися тут за перше місце не було, оскільки якщо Яготин у півфіналі збере оптимальний склад, то він ніяк не слабший за “Переяслав”. “Дніпро” на цей матч вийшов без лідерів: Павла Товкача, Юрія Галайтати, Сергія Чеберяка, Артема Килипенка, сюди ж після останніх матчів можна зарахувати і Максима Черненка. І дівичківці перший тайм провалили. “Матадор” швидко відкрив рахунок (зробив це Дмитро Великодний) і постійно володів ініціативою. Хіба що по воротах варто було би пробивати частіше.

Тож м’яч, забитий Костянтином Акуленком на 40 хвилині, був досить несподіваним та нелогічним. Господарі не заслуговували завершувати перший тайм за рівного рахунку. Однак у другій половині зустрічі вони повністю реабілітувалися. Вже дніпряни активно атакували й при цьому багато били по воротах. Якби не голкіпер Віталій Середа, то “Матадор” би не уникнув розгрому. Натомість, він утримував нічию аж до 90 хвилини. Втім чергова атака “Дніпра” завершилась тим, що Владислав Лафазан головою замкнув подачу на дальній штанзі.

Ця перемога має значення лише для статистики та певної впевненості в собі “Дніпра”. А уявіть, якби із груп виходило лише по одній команді. Це було б зовсім інше протистояння, зовсім інший градус емоцій… Почекаємо два тижні – певно, це все приберегли на фінал.

Підсумкове становище у групах таке:

Група А

  • “Дніпро” – 2 матчі – 2 перемоги – 6 очок – 5:1 за м’ячами
  • “Матадор” – 2 матчі – 1 перемога – 3 очки – 4:4
  • Вовчків – 2 матчі – 2 поразки – 0 очок – 2:6

Група Б

  1. “Переяслав” – 2 матчі – 2 перемоги – 6 очок – 5:1
  2. Яготин – 2 матчі – 1 перемога – 3 очки – 5:2
  3. “Бурти” – 2 матчі – 2 поразки – 0 очок – 0:7

Нагадаємо, що Вовчків (Переяславська ТГ) першим вилетів із Кубка. Він програв “Матадору” 2:3, а “Дніпру” – 0:3.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору