ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік викрав та продав ноутбук, щоб похмелитися

На Переяславщині чоловік викрав та продав ноутбук, щоб похмелитися. Як його покарав суд?

11 липня на Переяславщині чоловік викрав ноутбук у чужому будинку, продав його за 600 гривень та купив собі продуктів. Цим самим спричинив шкоду постраждалій особі на 4 тисячі 880 гривень. 5 жовтня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

На судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину. Розповів, що зі своїми знайомими втрьох відпочивали в будинку. Вранці, коли він там прокинувся, йому потрібно було похмелитися, а грошей на це не було. Тож, поки двоє інших товаришів по чарці спали, він вирішив без дозволу взяти ноутбук Asus Eee PC 1215P одного із них. Потім він поїхав до Переяслава та продав його за 600 гривень, за які зрештою купив продукти. Розуміє, що це незаконно і попросив вибачення. Додав, що згодом викупив ноутбук назад за ту ж суму та віддав працівникам поліції.

Постраждалий до суду не з’явився, направив заяву про розгляд кримінального провадження без його участі. Зазначив, що претензій до обвинуваченого не має, цивільного позову не подавав. Покарання попросив призначити на розсуд суду, але не пов’язане із позбавленням волі.

Суд визнав крадія ноутбука винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 ККУ (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив йому мінімальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Але вирішив, що його перевиховання можливе без ізоляції від суспільства, тому звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Також на користь держави з обвинуваченого стягнуть 260 гривень за проведення експертизи. Ноутбук повернули власникові.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його винесення.

Нагадаємо, що на Переяславщині через п’яного водія у ДТП загинув військовий. Як його покарали, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору