ЖИТТЯ

“На війну пішов, щоб у сина було майбутнє”: у Переяславі попрощалися із захисником Ігорем Курилом

У Переяславі попрощались із захисником Ігорем Курилом. Він загинув на війні.

17 жовтня у Переяславі попрощалися із захисником України Ігорем Курилом із Цибель (Циблівська ТГ). Йому було 33 роки. Він загинув 13 жовтня на Бахмутському напрямку. Поховають його на цвинтарі у рідному селі. Про це повідомляє Інформатор.

О 10:00 в Успенському соборі в Переяславі священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого вшанували близько сотні людей: військовослужбовці, представники влади, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. До труни воїна приносили багато квітів. Рідні гірко оплакували чоловіка. Після літургії процесія рушила до Цибель.

Тітка загиблого не могла стримати сліз. Поділилась, що Ігор був добрим, життєрадісним, веселим, грамотним: “Грав на гітарі. Був щирим хлопцем, який бажав кращого своїй сім’ї та дитині. На війну пішов заради свого сина, щоб у нього було майбутнє. Він дуже любив свого сина і син його також. Я не знаю, як дитина буде жити без батька. Важко це сприймати і говорити, коли наші діти гинуть за дурну війну. Війна, яка нікому не потрібна, окрім певних кіл осіб”.

Ігора Курила призвали на службу 5 серпня 2022 року. Був солдатом першого протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки в/ч А7303. У нього залишилися 9-річний син та дружина.

Нагадаємо, що Олександр Карабанов з Гайшина вважався зниклим безвісти із березня 2022-го. Днями стало відомо, що він загинув на війні. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору