Картопляний гратен – проста та водночас вишукана страва. Спробуйте приготувати.
Гратен – популярна страва французької кухні, яку готують переважно з картоплі та вершків. Її заправляють спеціями та запікають в духовці. Незважаючи на вишуканий вигляд та назву, готується така страва дуже легко і з простих інгредієнтів. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 360 г грибів
- 180 г твердого сиру
- 2 курячі яйця
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 зубчик часнику
- 400 мл молока
- зелена цибуля, сіль, петрушка, мелений перець, мускатний горіх за смаком
Приготування:
- Натріть сир на великій тертці, гриби наріжте пластинами. Зелень дрібно покришіть.
- Збийте яйця та додайте до них спеції. Влийте молоко.
- Цибулю наріжте тоненькими кільцями, а картоплю слайсами.
- Підготуйте форму для запікання: натріть її часником, а потім змастіть вершковим маслом.
- Викладіть шарами картоплю, цибулю, зелень, гриби, сир та залийте молочно-яєчною сумішшю.
- На саму верхівку викладіть гриби, сир, цибулю та зелень.
- Форму накрийте фольгою та запікайте 1,5 години при 160 °C.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.