ЖИТТЯ

Товкач vs Лисенко: хто стане найкращим футболістом Переяславщини у 2023 році

Команди та вболівальники визначають найкращого футболіста Переяславщини у 2023 році. До фіналу пройшли Павло Товкач та Павло Лисенко.

Офіційний інформаційний партнер чемпіонату та Кубка Переяславщини з футболу Інформатор вперше в історії визначає найкращого футболіста Переяславщини. Для цього послуговується голосуванням читачів (вболівальників) та пропозиціями від команд-учасниць.

Коротко про правила голосування: редакція Інформатора визначила трійку найкращих футболістів сезону. До неї увійшли Артем Килипенко із “Дніпра” (Дівички), Олег Розовик із Вовчкова (Переяславська ТГ) та Павло Товкач із “Дніпра”. За них можна було проголосувати у Telegram-каналі Інформатора. Гравець, який набрав найбільше голосів, отримав 3 залікові бали, другий за кількістю голосів – 2, і третій – 1.

При цьому, ми отримали від кожної команди, яка брала участь у цьогорічному чемпіонаті, “свого” найкращого гравця (він міг і не входити до трійки Інформатора). Щоправда, не можна було обирати саме футболіста з власної команди. Кожен вибір дорівнює одному заліковому балу. Тобто, чим більше разів команди називали конкретного футболіста, тим більше балів він мав.

Після цього ми додали бали голосування вболівальників та бали за підсумками вибору представників команд. Ось що із цього вийшло.

По одному балу отримали Артем Килипенко (за третє місце у голосуванні вболівальників), Петро Висоцький із “Дніпра”, Максим Федоренко із Вовчкова, Владислав Петровський із Вовчкова та Ілля Западнюк із “Дніпра” (кожного відзначили як найкращого по одній із команд чемпіонату).

Третє місце серед всіх футболістів за підсумками сезону здобув Олег Розовик. Він отримав два бали у голосуванні читачів.

А ось два найкращі футболісти 2023 року мають по 3 бали. Павло Товкач отримав їх у голосуванні вболівальників. Він був найкращим серед трьох кандидатів за версією Інформатора, набрав 200 голосів (43%). А Павла Лисенка із “Переяслава” аж три команди чемпіонату визнали найкращим за підсумками сезону.

Тож тепер необхідно провести фінальне голосування. Воно також буде у Telegram-каналі Інформатора, але свій голос можна буде віддати лише у коментарях під окремим постом і аргументуючи своє рішення. Голоси без аргументації прийматися не будуть. Робимо це для того, аби долю першого трофея найкращого футболіста Переяславщини визначили саме люди, які знаються на футболі. Триватиме голосування до 12:00 23 жовтня.

Коротко презентуємо двох найкращих футболістів Переяславщини у 2023 році.

ПАВЛО ТОВКАЧ, ПІВЗАХИСНИК “ДНІПРА” (ДІВИЧКИ)

Так виходить, що “Дніпро” перед цим сезоном підсилився когортою футболістів із команди Семенівки (Студениківська ТГ), але найкращими, за версією Інформатора, все ж стали ті, хто вже грав у дівичківському колективі до цього. Павло Товкач – “старожил” футбольної Переяславщини, попри те, що йому лише 35 років (для районного рівня це не вік). Він пограв у багатьох командах нашого району і в принципі завжди виділявся. Однак у теперішньому “Дніпрі” він ніби розкрився по-новому.

Товкач – це такий собі box-to-box, він вміє відбирати, чудово руйнує атаки суперника, але й здатен будувати своє. Окрім правильних та дуже небезпечних пасів, Павло може у будь-який момент сам кинутися в атаку, що зазвичай стає повною неочікуваністю для суперників. І нехай м’ячів він не забивав, але робив усе, щоб це якомога частіше вдавалося його партнерам. Якби ми мали детальну статистику кожного футболіста чемпіонату, то, мабуть, Товкач був би лідером у багатьох показниках.

І не варто також забувати, що Павло Товкач не лише за грою завжди один із найкращих, а й за моральними якостями. Не даремно ж саме він капітан цього надпотужного за складом “Дніпра”, де кожен точно прагне буде кращим і, певно, знає, як все має бути. Збоку видається, що він не тисне на цих талановитих та амбіційних, а направляє та допомагає розвиватися.

Павло Лисенко, півзахисник “Переяслава”

Павло Лисенко не потрапив до трійки найкращих за версією Інформатора лише тому, що його “Переяслав” провалив сезон. У чемпіонату посів п’яте місце із семи команд, дозволивши випередити себе не лише “Дніпру”, Вовчкову та “Матадору” (Дем’янці), а ще й Мирному (Вороньківська ТГ). Однак сказати, що у цьому є вина Лисенка, ніяк не можна. Навпаки, він робив усе від себе залежне, щоб цього не трапилося.

Майже все перше коло Павло Лисенко пропустив через важку травму. Повернувся на поле готовим не на 100 відсотків, оскільки навіть не міг використовувати свій головний козир – потужний удар. Тобто неочікуваних “гармат” із будь-якої точки поля вже практично не було. Зате вийшли на перший план інші якості цього півзахисника: непоступливість, бачення поля, відчуття гри, пас. І що б ви думали? При всьому цьому Лисенко не став менше забивати. Буквально за одне коло він забив 7 м’ячів – стільки ж, як нападник та капітан його команди Владислав Столяренко за весь чемпіонат.

Тобто за всіма індивідуальними показниками Павло Лисенко провів видатний сезон, хоч і неповний. Єдиним же його недоліком став командний результат. Однак на те він і лідер на полі, щоб робити цей результат якомога кращим. Та й неігрові лідерські якості підтягнути не завадить – все ж Лисенко здатен бути прикладом для партнерів у всьому.

Нагадаємо, що “Матадор” виграв кубок Переяславщини з футболу. Про фінальний матч читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору