ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте картопляний гратен із грибами

Картопляний гратен – проста та водночас вишукана страва. Спробуйте приготувати.

Гратен – популярна страва французької кухні, яку готують переважно з картоплі та вершків. Її заправляють спеціями та запікають в духовці. Незважаючи на вишуканий вигляд та назву, готується така страва дуже легко і з простих інгредієнтів. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 360 г грибів
  • 180 г твердого сиру
  • 2 курячі яйця
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • 400 мл молока
  • зелена цибуля, сіль, петрушка, мелений перець, мускатний горіх за смаком

Приготування:

  1. Натріть сир на великій тертці, гриби наріжте пластинами. Зелень дрібно покришіть.
  2. Збийте яйця та додайте до них спеції. Влийте молоко.
  3. Цибулю наріжте тоненькими кільцями, а картоплю слайсами.
  4. Підготуйте форму для запікання: натріть її часником, а потім змастіть вершковим маслом.
  5. Викладіть шарами картоплю, цибулю, зелень, гриби, сир та залийте молочно-яєчною сумішшю.
  6. На саму верхівку викладіть гриби, сир, цибулю та зелень.
  7. Форму накрийте фольгою та запікайте 1,5 години при 160 °C.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору