ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте французький суп вішісуаз

Суп вішісуаз – класика французької кухні. Спробуйте приготувати.

Чому ця страва є класикою, ви зрозумієте з першої ложки. Його неймовірно ніжний смак та оксамитова структура роблять його просто ідеальним. Готується вішісуаз з цибулі порею, картоплі, ріпчастої цибулі із додаванням вершків. Особливістю супу є те, що його можна подавати як теплим взимку чи восени, так і холодним влітку чи навесні. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі
  • 700 мл води
  • 1 цибуля порей
  • 2 ріпчастих цибулини
  • 30 г вершкового масла
  • 100 г вершків 30%

Приготування

  1. Наріжте білу частину порей тоненькими кільцями.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте чвертькільцями.
  3. Розігрійте пательню з вершковим маслом та обсмажте обидва види цибулі до м’якості на невеликому вогні.
  4. Очистіть картоплю та наріжте однаковими шматочками. Викладіть у каструлю та залийте водою.
  5. За 10-15 хвилин до готовності картоплі перекладіть у каструлю обсмажену до м’якості цибулю та надалі варіть все разом.
  6. Перекладіть картоплю у чашу блендера разом із цибулею та рідиною, що залишилася у каструлі. Влийте вершки.
  7. Перебийте картоплю з цибулею та вершками, додайте сіль та перець до смаку, і смачного!

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору