ЖИТТЯ

В Україні створять Єдиний державний реєстр домашніх тварин

В Україні запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин. Для чого він потрібний?

3 листопада Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститиметься інформація про кількість тварин та їх місцеперебування, опис тварини, наявність вакцинації та стерилізації, ідентифікаційні дані, дані ветеринарного паспорта та відомості про власника/утримувача. Про це повідомили на сайті Міністерства цифрової трансформації України, передає Інформатор.

Мета запуску Реєстру — створити комплекс заходів для безпеки та добробуту тварин і їх власників та адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів у сфері поводження з тваринами. Також це має полегшити отримання документів для домашніх улюбленців. Згідно з постановою реєстрація тварин власниками є добровільною та безоплатною.

Проєкт створено за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України і Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та здійснюється за участі Міністерства цифрової трансформації України.

Нагадаємо, що У “Дії” відтепер можна сплатити штраф за адміністративне порушення. Як це зробити читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору