ГРОШІ

У Переяславі витратять понад 200 тисяч гривень на саджанці дерев

Що закуповують у Переяславі? Хто виграє тендери? Ми надалі досліджуємо це.

Інформатор дослідив у відкритих ресурсах, які закупівлі оголосили відділи міської ради та підприємства, які працюють на території Переяслава, протягом останніх двох тижнів. Із 20 жовтня до 3 листопада оголосили 3 тендери. Також ми дізналися, яка ситуація із раніше оголошеними тендерами.

Прийом пропозицій – із 20 до 30 жовтня. Замовник – Університет Григорія Сковороди в Переяславі. На послуги з вивезення 160 кубічних метрів твердих побутових відходів університет спочатку готовий був витратити 33 тисячі 560 гривень. Однак скасував тендер і відразу оголосив новий такий же, але на суму 35 тисяч 560 гривень. Його виграло ТОВ “Переяслав Буд”, яке зробило пропозицію 35 тисяч 554 гривні 56 копійок. Має вивозити сміття до кінця року.

Із 23 до 31 жовтня. Замовник – КП “Переяславське ВУКГ”. На 70 саджанців туї західної “Смарагд” та 30 саджанців клена сріблястого передбачили 247 тисяч 004 гривні. ТОВ “Голландські троянди” із Кременчука запропонувало поставити товар до 14 листопада за 208 тисяч 056 гривень і стало переможцем тендеру.

До слова, на жовтневій сесії міської ради мер Переяслава Вячеслав Саулко розповів депутатам, що біля набережної Альти планують висадити кленову алею пам’яті. Гроші на це виділені із екологічного податку, їх не можна витратити ніяк, окрім як відновлення довкілля.

Із 23 жовтня до 4 листопада. Замовник – відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради. 8 мільйон 053 тисяч 008 гривень готові витратити на капітальний ремонт міжквартального роз’їзду від перехрестя вулиць Грушевського та Інтернаціональної до вулиці Богдана Хмельницького (у народі – “бандитська дорога”). Переможець торгів повинен буде виконати роботи до 30 грудня. Більше про цей тендер ми писали тут.

Яка ж ситуація з іншими торгами, про оголошення яких ми повідомляли два тижні тому.

220 кілограмів вершкового масла планували закупити у ліцеї-інтернаті “Патріот” за щонайбільше 59 тисяч 840 гривень. ТОВ “Переяслав-Молпродукт” запропонувало до кінця року постачати товар за 59 тисяч 400 гривень і виграло торги, бо було єдиним претендентом.

У Переяславській БЛІЛ на послуги з вимірювання опору ізоляції кабельних та інших ліній напругою до 1 кВ, перевірку наявності ланцюга між заземлювачами та заземленими елементами, вимірювання опору розтікання струму контуру заземлюючого пристрою, вимірювання петлі фаза-нуль передбачили 18 тисяч 700 гривень. ТОВ “ЕЛЕКТРОАДВОКАТ” із Києва запропонувало надавати ці послуги до кінця року за 2 тисячі гривень. Це вигідніше, аніж пропозиція ФОП Цьох Галини Станіславівни із Вінниччини (3 тисячі 999 гривень).

Нагадаємо, що на жовтневій сесії міськради заклали пів мільйона гривень на висвітлення діяльності міської ради у ЗМІ у 2023 році. Більше про це читайте тут.

Підготував Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору