ГРОШІ

У Переяславі планують витратити понад 8 мільйонів гривень на ремонт “бандитської дороги”

“Бандитську дорогу” у Переяславі все ж відремонтують. Депутати знову виділили на це гроші.

На сесії міської ради Переяслава 19 жовтня внесли кілька змін до бюджету 2023 року. Зокрема, передбачили 8 мільйонів 163 тисячі 008 гривень на капітальний ремонт міжквартального роз’їзду від перехрестя вулиць Грушевського та Інтернаціональної до вулиці Богдана Хмельницького. Ця ділянка більше відома серед переяславців як “бандитська дорога”. Про це повідомляє Інформатор.

799 тисяч 966 гривень 77 копійок із цієї суми акумулювали за рахунок перевиконання доходів. Решту зняли з інших потреб:

  • 6 мільйонів 124 тисячі 180 гривень – із капітального ремонту даху та будівлі закладу дошкільної освіти №10 “Любавонька” у Переяславі;
  • 529 тисяч 281 гривню 63 копійки – із будівництва артезіанської свердловини на вулиці Києвобрамській у Переяславі;
  • 467 тисяч 870 гривень – із капітального ремонту ділянок дорожнього покриття на вулиці Слави у Дем’янцях;
  • 241 тисячу 709 гривень 60 копійок – із капітального ремонту водопровідних мереж на вулиці Космонавтів від будинку №39 до вулиці Дружби у Переяславі.

Розпорядником коштів є відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства міської ради. 23 жовтня він оголосив тендер на капітальний ремонт міжквартального роз’їзду. Пропозиції прийматиме до 31 жовтня, 1 листопада відбудеться акціон між претендентами. Згідно з проєктом договору, переможець торгів повинен буде виконати роботи до 30 грудня цього року.

Детально із технічним завданням для виконавців можна ознайомитися у документі, прикріпленому нижче.

Додаток 2 Технічне завдання (2)

Що було раніше?

Епопея із капітальним ремонтом “бандитської дороги” триває вже близько пів року. 20 квітня на сесії депутати вже виділяли 8 мільйонів 304 тисячі 818 гривень на цю потребу. Тоді 201 тисячу 750 гривень передали із загального фонду бюджету, а 8 мільйонів 103 тисячі 068 гривень – із вільних залишків станом на початок року. Деяких депутатів обурило, що раніше їх запевняли, що цей ремонт виконають коштом державного бюджету, а зрештою плани змінились. Начальник відділу капбудівницва та ЖКГ Олександр Вітківський пояснив, що народна депутатка Анна Скороход обіцяла, що посприяє у цьому, але фінансування від держави так і не отримали.

Тендер також не минув гладко. Відділ капітального будівництва та ЖКГ 21 квітня оголосив тендер на 8 мільйонів 053 тисячі 008 гривень. Згодом тендер призупинили, оскільки ТОВ “БЦРЕМСЕРВІС” із Білої Церкви подало скаргу “щодо встановлення замовником дискримінаційних вимог” (скаргу прикріплюємо нижче).

Скарга на ТД_27.04.23

Після оприлюднення нової редакції тендерної документації визначили найвигіднішу пропозицію. Її зробило ПП “Артембуд” із Закарпатської області, яке було готове виконати ці роботи за 7 мільйонів 200 тисяч гривень. Однак 2 червня торги скасували. Причина –  “неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель”. Тож оголосили новий тендер на таку ж суму. У ньому ТОВ “АВТОБУДТРЕК” із Києва зробив пропозицію 7 мільйонів 449 тисяч 047 гривень 57 копійок і виграв торги. Повинен був виконати роботи до 31 серпня. Втім, угоду з ним не уклали.

4 серпня на позачерговій сесії міської ради на першу чергу ремонту каналізаційної мережі на міській вулиці Гімназійній передбачили 12 мільйонів 492 тисячі 889 гривень. Левову частку цих коштів – 8 мільйонів 304 тисячі 818 гривень – взяли саме із передбачених на ремонт “бандитської дороги”. Тоді міський голова Вячеслав Саулко розповів, що міська рада сподівалася, що ремонт обійдеться хоча би у близько 5 мільйонів гривень. Однак, згідно з проєктом, вийшла значно більша сума, тож необхідно було перерозподіляти бюджет із інших потреб. Однак наголосив, що ремонт міжквартального роз’їзду є одним із пріоритетних, тому вже до наступної чергової сесії у серпні спробують знайти кошти на нього. Врешті знайшли лише до жовтневої сесії.

Нагадаємо, що на жовтневій сесії заклали пів мільйона гривень на висвітлення у ЗМІ діяльності міської ради у 2023 році. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору