ГРОШІ

На ремонт каналізаційної системи на Гімназійній у Переяславі виділили понад 12 мільйонів гривень

У Переяславі відремонтують каналізаційну систему на Гімназійній. Але від цього постраждають інші проєкти.

На позачерговій сесії міської ради Переяслава 4 серпня внесли деякі зміни до бюджету Переяславської громади на 2023 рік. Зокрема, передбачили на першу чергу ремонту каналізаційної мережі на міській вулиці Гімназійній 12 мільйонів 492 тисячі 889 гривень. Про це повідомляє Інформатор.

Зазначимо, що ще на засіданні виконкому 18 квітня міський голова Переяслава Вячеслав Саулко повідомив, що поки містяни відзначали Великдень, комунальники були змушені усувати наслідки пориву каналізаційної системи на Гімназійній. 25 квітня Саулко додав, що аварія стала наймасштабнішою в Переяславі за часів незалежності країни.

За його словами, труба від вулиці Покровської до колектору поруч з міськими шлюзами стала повністю непридатною. Довжина аварійного відрізку становить близько 400 метрів. Він забезпечує водовідведення для жителів не лише цієї вулиці, а й половину центральної частини міста. Пошкодженій трубі понад 70 років, а термін її експлуатації становив 50.

Читайте також:

Вже на позачерговій сесії 4 серпня Саулко розповів, що міська рада сподівалася, що ремонт обійдеться хоча би у близько 5 мільйонів гривень. Однак, згідно з проєктом, вийшла значно більша сума, тож необхідно перерозподіляти бюджет із інших потреб.

Головний масштабний проєкт, який поки що відтермінували, – капітальний ремонт міжквартального роз’їзду від перехрестя вулиць Грушевського та Інтернаціональної до вулиці Богдана Хмельницького (у народі – “бандитська дорога”). На нього наразі не передбачатимуть заплановані раніше 8 мільйонів 304 тисячі 818 гривень. Однак Вячеслав Саулко наголосив, що цей ремонт є одним із пріоритетних, тому вже до наступної чергової сесії у серпні спробують знайти кошти на нього (за виділення їх знову ж таки потрібно буде проголосувати депутатам).

Як і обіцяв голова, 2 мільйони 512 тисяч 361 гривню 79 копійок не витрачатимуть із міського бюджету на пам’ятник Михайлові Сікорському. Інші обмеження капітальних видатків значно дрібніші: 50 тисяч гривень зняли із виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту вулиці Київської у Чирському, 45 тисяч – із коригування ПКД з капітального ремонту під’їзної дороги до музею просто неба, решта ще менш значні.

Також на цій же сесії із міського бюджету до районного передали 1 мільйон гривень субвенції на придбання для військової частини двох дронів Autel Evo Max 4T.

Нагадаємо, що новий дитячий майданчик у Переяславі облаштують покриттям за 285 тисяч гривень. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору