ВЛАДА

Ірина Присіч склала повноваження депутатки міськради Переяслава: як це пояснила

Ірина Присіч склала депутатські повноваження. Які причини?

Ірина Присіч достроково припинила повноваження депутатки Переяславської міської ради. Подала про це заяву, депутати на сесії 19 жовтня підтримали її 15 голосами (для позитивного рішення необхідно було щонайменше 14). У депутатському корпусі її замінить наступний за черговістю кандидат у списку партії “Слуга народу”. Про це повідомляє Інформатор.

– Різких причин і немає, але воно накопичується. Оскільки я вже далеко не молода, у мене діти запитали: “А ти хіба не знала, скільки тобі років, коли туди йшла?”. Коли я йшла в депутати, то вони мене не пускали, а тепер кажуть: “Ти що, зрадниця?”. Я їм пояснюю, що й далі буду працювати, буду такою ж активною, як і є, бо інакше не можу. Але мені багато років, тому для себе зробила висновок, що можу ще два роки недопрацювати, не дожити, бо воно потрошку складається, – пояснила своє рішення Ірина Присіч, якій наприкінці листопада виповниться 70. Вона – найстарша у депутатському корпусі.

Додала, що їй некомфортно працювати із головою фракції “Слуга народу” у міській раді Михайлом Шамраєм: “Зібралися люди, прийшли у міську раду (йдеться про збори через підвищення тарифівред.), привіз їх депутат районної ради Бобровнік. Я дивилася, слухала, нічого не зрозуміла, бо всі кричать. Я вважаю, що Бобровнік сам себе принизив тим кагалом, що привели. І настільки мені було неприємно, що наш Шамрай йому постійно лайки ставить (певно, має на увазі вподобайки під дописами у Facebook – ред.). Шамрая привів сюди міський голова. Так, у міського голови є помилки. Скажу вам, хто не працює, у того помилок немає, хто працює, завжди будуть помилки. Помилки – це наш досвід. Ну він же тебе привів? Хоч якась повинна бути повага! Неприємно це мені. А останній випадок взагалі… Депутати прийняли рішення допомагати нашим пораненим захисникам. І на сесії Шамрай додає до рішення слова “інші хвороби”. Ми ж на бюджетній комісії думали, що це гроші для тих, хто воює. А Шамрай ці гроші також отримав”.

Після цієї заяви Ірини Присіч почалося активне обговорення щодо програми допомоги пораненим. Ініціювали вже на наступну сесію внести зміни, згідно з якими фінансову допомогу із бюджету громади зможуть отримати лише поранені у бойових діях захисники.

Зрештою деякі депутати навіть почали просити Ірину Присіч залишитися. Однак її рішення було остаточним.

На місцевих виборах у 2020 році за Присіч проголосували 149 людей. У “Слузі народу” більше набрав лише Олександр Якуба (171 голос), який зараз очолює Гайшинський старостинський округ. А в чинному складі ради більше було тільки у Григорія Порала із “Європейської солідарності” (219).

Ірина Присіч займається підприємницькою діяльністю (директорка ТОВ “Карань”). У 2005 році стала почесною жителькою Переяслава. Торік потрапила до тридцятки найвпливовіших людей Переяслава за версією Інформатора. З початком повномасштабної війни активно займається волонтерством, зокрема плетінням маскувальних сіток для захисників у клубі мікрорайону Трубайлівка.

Нагадаємо, що на цьому ж сесійному засіданні перейменували посаду Тетяни Гич. Як це пояснили, дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Фото: сайт міської ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору