ВЛАДА

Від керуючої справами до заступника голови Переяслава – одне голосування: перейменували посаду Тетяни Гич

Посаду Тетяни Гич у міській раді Переяслава перейменували. Як це пояснили?

19 жовтня на сесії міської ради Переяслава депутати позитивно проголосували за питання “Про перейменування посади керуючої справами виконавчого комітету Переяславської міської ради та затвердження на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючої справами виконавчого комітету міської ради Гич Тетяну Олексіївну”. Про це повідомляє Інформатор.

Зробили це, як йдеться у рішенні, “з метою забезпечення продуктивної діяльності керівного складу виконавчих органів Переяславської міської ради в умовах правового режиму воєнного стану”. “У нас перший заступник (Анатолій Фесенко – ред.) перебуває у Збройних силах України. Тому ще у квітні 2022 року було зроблено розподіл його обов’язків між керівним складом виконавчих органів. Левову частку цих повноважень виконує керуюча справами виконкому. А оскільки туди входить саме вся критична інфраструктура, необхідно очолювати комісії. У неї зараз посада керуюча справами, а потрібно, щоб очолював ці комісії заступник. Тому є необхідність у перейменуванні посади”, – сказала у доповіді з цього питання секретарка ради Лідія Оверчук.

Депутатка міської ради Аліна Римар запитала, чи не доцільніше просто внести зміни у положення про комісії, а не перейменовувати посаду. “Це ж не одна і не дві комісії. Постійно йдуть розпорядження із військової адміністрації. І нам всі положення щодня міняти…”, – відповіла Оверчук.

Депутат міськради Олександр Пасічник уточнив, чи не вплине це на заробітну плату Тетяни Гич. Його запевнили, що ні.

16 із 19 присутніх депутатів проголосували “за” перейменування посади. Утрималися лише представники фракції “Голос”: Аліна Римар, Андрій Іващенко та Тетяна Чеботарь. Таким чином Гич офіційно приступить до обов’язків заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючої справами виконавчого комітету із 20 жовтня.

Зазначимо, що Тетяну Гич затвердили на посаді керуючої справами виконкому 17 грудня 2020 року. Вона тоді останньою долучилася до оновленого після виборів керівного складу міської ради.

“Спочатку були призначені секретар ради, перший заступник та два заступники. Посада керуючої справами залишалася вакантною. Саме Вячеслав Саулко й запропонував мені. Чому саме мені, мабуть, краще в нього запитати. Коли він прийшов на посаду голови, я тут була начальником відділу підприємництва. Можливо, деякі вхідні моменти, підводні камені, елементарну роботу з комп’ютерною програмою, у якій ми працюємо, намагалася йому пояснити. Він навантажував мене роботою, я справлялася. Мабуть, це йому підходило, тому я й стала останньою ланкою в його керівній команді”, – розповіла Тетяна Гич невдовзі після цього в інтерв’ю Інформатору.

Біографічна довідка

Тетяна Гич народилася 17 березня 1990 року в Переяславі. Закінчила Державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди (спеціальність “історія”), Міжрегіональну Академію управління персоналом (спеціальність “облік і оподаткування”). З 2016 року працювала на посадах головного спеціаліста та головного державного інспектора відділу обслуговування платників та сектору інформаційних технологій в Переяслав-Хмельницькій Обласній Державній податковій інспекції ГУ ДФС у Київській області. З 2017-го була головним спеціалістом відділу соціально-трудових відносин та зайнятості населення Управління соціального захисту населення Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації. До призначення керуючої справами виконкому працювала начальником відділу підприємництва та споживчого ринку управління економіки виконавчого комітету Переяславської міської ради.

Нагадаємо, що нещодавно у Переяславі урочисто відкрили пам’ятник Михайлу Сікорському. Деталі – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору