ГРОШІ

Хто робитиме ремонт міжквартального роз’їзду в Переяславі за 8 мільйонів, досі не визначилися

Що закуповують у Переяславі? Хто виграє тендери? Ми надалі досліджуємо це.

Інформатор дослідив у відкритих ресурсах, які закупівлі оголосили відділи міської ради та підприємства, які працюють на території Переяслава, протягом останніх двох тижнів. Із 19 травня до 2 червня оголосили 6 тендерів. Також ми дізналися, яка ситуація із раніше оголошеними тендерами.

Прийом пропозицій – із 26 травня до 4 червня. Замовник – відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради. 3 мільйони 612 тисяч 991 гривню 20 копійок передбачили на капітальний ремонт тротуару на вулиці Шевченка у межах вулиць Грушевського та Сковороди. Згідно з проєктом договору, роботи потрібно буде виконати до 31 серпня. Детальніше про них – у документі з технічним завданням, прикріпленому нижче.

Додаток 2 Технічне завдання (4)

Із 26 травня до 5 червня. Замовник – відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради. Відділ капітального будівництва та ЖКГ міськради Переяслава ще 21 квітня оголосив тендер на 8 мільйонів 053 тисячі 008 гривень на капітальний ремонт міжквартального роз’їзду від перехрестя вулиць Грушевського та Інтернаціональної до вулиці Богдана Хмельницького. Згодом тендер призупинили, оскільки ТОВ “БЦРЕМСЕРВІС” із Білої Церкви подало скаргу “щодо встановлення замовником дискримінаційних вимог” (скаргу прикріплюємо нижче).

Скарга на ТД_27.04.23

Після оприлюднення нової редакції тендерної документації визначили найвигіднішу пропозицію. Її зробило ПП “Артембуд” із Закарпатської області, яке готове виконати ці роботи за 7 мільйонів 200 тисяч гривень. Однак 2 червня торги скасували. Причина –  “неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель”. Тож оголосили новий тендер на таку ж суму.

нова редакція Додаток 2 Технічне завдання

Згідно з проєктом договору, переможець торгів повинен буде виконати роботу до 31 серпня. Зазначимо, що гроші на цей капітальний ремонт виділили із міського бюджету. Спочатку планували, що роботи профінансуються державним коштом. Детальніше про це ми писали тут.

Із 26 травня до 3 червня. Замовник – КП “Переяславське ВУКГ”. Щонайбільше пів мільйона гривень можуть витратити на 200 світлодіодних ламп на 10 Вт та на 1800 світлодіодних ламп на 38 Вт. Переможець торгів повинен буде їх поставити до 31 серпня.

Із 31 травня до 8 червня. Замовник – Переяславська БЛІЛ. 1700 кілограмів яловичини планують закупити у лікарню за 442 тисячі гривень. Постачатимуть її до кінця року.

Із 1 до 9 червня. Замовник – КП “Переяславське ВУКГ”. За щонайбільше 395 тисяч гривень ВУКГ придбає та встановить у Переяславі дитячий майданчик. Його розміри такі: висота – 3,4 м, ширина – 5,7 м, довжина – 7,5 м. З іншими характеристиками можна ознайомитися у документі, прикріпленому нижче. Той, хто переможе у торгах, повинен буде доставити майданчик ВУКГ до 17 липня.

Додаток 1 Вимоги до предмету закупівлі Дитячий спортивно-ігровий комплекс (придбання та монтаж) 3753

Із 2 до 10 червня. Замовник – відділ освіти Переяславської міської ради. По 4 тонни житнього та пшеничного хліба планує закупити міський відділ освіти за 340 тисяч гривень. Постачатимуть його до кінця року.

Яка ж ситуація з іншими торгами, про оголошення яких ми повідомляли два тижні тому.

Переяславське ВУКГ передбачило 500 тисяч гривень на послуги сідлового тягача (на 64 години), бульдозера (186 годин), двох екскаваторів (176 годин), котка (128 годин), фронтального навантажувача (96 годин) та вантажівок-самоскидів (640 годин). ТОВ “АВТОБУДТРЕК” із Києва запропонувало надати ці послуги з прокату техніки за 499 тисяч 378 гривень 90 копійок і стало переможцем торгів.

500 кілограмів білокачанної капусти врожаю 2022 року планують закупити у Переяславській лікарні за 23 тисячі гривень. Однак торги не відбулися, оскільки не було пропозицій.

З тієї ж причини виконавчий комітет міської ради Переяслава не закупив 41 кубічний метр деревини (паливні дрова твердих порід: дуб, акація, граб) для потреб старостату села Вовчків. Передбачали на це 69 тисяч 700 гривень.

711 тисяч 794 гривні 60 копійок передбачило ВУКГ на послуги з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки у Переяславі. ТОВ “СІТІ-А” із Києва зголосилося виконати ці роботи за 479 тисяч 098 гривень 3 копійки і стало переможцем торгів. Воно випередило ще трьох претендентів. Зробити розмітку, згідно з договором, повинні до 30 червня.

Нагадаємо, що понад мільйон гривень передбачили із міського бюджету Переяслава на оборонні потреби на травневій сесії. Кому та скільки виділили, дізнавайтесь за посиланням.

Підготував Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору