ЖИТТЯ

Погода на 5 листопада: у Переяславі вранці буде сонячно, вдень – похмуро

У Переяславі вранці буде сонячно, вдень – похмуро. Максимальна температура – 17 градусів.

У неділю, 5 листопада, у Переяславі безхмарним небо буде лише вранці. Вдень та ввечері – похмуро, пізно ввечері можливий дрібний дощ. Мінімальна температура повітря буде вранці – 12 градусів тепла. Максимальна вночі – 17 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 64 та 89 відсотками протягом доби. Тривалість дня 5 листопада – 9 годин 35 хвилин. Завтра день буде на 4  хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:49, а захід – о 16:24.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1996 році – 17,3 градуса тепла, а найнижчу в 1979-му – 11,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

У давнину в селян була традиція розкидати шматочки пирога на полях, щоб зимові птахи “прилетіли до поля і своїми голосами заспокоїли землю”. Якщо випадала сніжна крупа чи град, то вважалось, що 22 листопада зима на ноги встане.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору