ЖИТТЯ

Що потрібно, щоб у 14 років вперше отримати паспорт громадянина України: пояснення міграційної служби

Як отримати паспорт по досягненню 14-річного віку та які документи для цього необхідні? Розповіли у міграційній службі.

Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України. Кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт. Зробити це можна у найближчому територіальному підрозділі Державної міграційної служби. Про це Інформатору розповіли у Переяславському відділі Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області.

Документи, які необхідні для отримання паспорта громадянина України вперше:

  • свідоцтво про народження або витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження;
  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особи обох батьків (паспорт громадянина України);
  • витяг з реєстру територіальної громади (про реєстрацію місця проживання);
  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від його прийняття – у разі наявності такого документа.

Паспорт, який оформлюється вперше, видається безкоштовно та не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання. Записатися в електронну чергу можна тут.

Нагадаємо, що з липня цього року у паспорт-книжечку знову потрібно вклеювати фото у 25 та 45 років. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору