ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте тартіфлет

Тартіфлет – ситна та дуже смачна страва. Спробуйте приготувати.

Тартіфлет – один з яскравих представників французької кухні. Ароматна та ситна страва, яку часто подають на гірськолижних курортах. Родзинка страви – розплавлений сир реблошон, шматочки якого розкладаються поверх картоплі. Вона чудово пасуватиме для романтичної та святкової вечері. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 200 г подрібненої цибулі
  • 1 сир реблошон
  • 2 ст. л. олії
  • 1 кг картоплі
  • 200 г копченого бекону
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Почистіть картоплю, наріжте кубиками, добре промийте і висушіть чистою серветкою.
  2. Нагрійте олію на сковорідці та підсмажте цибулю.
  3. Коли цибуля підсмажиться, додайте картоплю та підрум’яньте її з усіх боків.
  4. Після того, як картопля стане золотистою, додайте бекон. Промокніть зайвий жир паперовим рушничком.
  5. Зніміть шкірку з сиру реблошон і розріжте його навпіл.
  6. Розігрійте духовку до 200°C і готуйте форму для запікання, натріть дно і боки очищеним зубчиком часнику.
  7. У форму для запікання викладіть шар картоплі, зверху викладіть частину сиру, потім знову картоплю. Решту сиру – скоринкою до картоплі.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору