Тартіфлет – ситна та дуже смачна страва. Спробуйте приготувати.
Тартіфлет – один з яскравих представників французької кухні. Ароматна та ситна страва, яку часто подають на гірськолижних курортах. Родзинка страви – розплавлений сир реблошон, шматочки якого розкладаються поверх картоплі. Вона чудово пасуватиме для романтичної та святкової вечері. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
-
200 г подрібненої цибулі
-
1 сир реблошон
-
2 ст. л. олії
-
1 кг картоплі
-
200 г копченого бекону
-
1 зубчик часнику
-
сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Почистіть картоплю, наріжте кубиками, добре промийте і висушіть чистою серветкою.
- Нагрійте олію на сковорідці та підсмажте цибулю.
- Коли цибуля підсмажиться, додайте картоплю та підрум’яньте її з усіх боків.
- Після того, як картопля стане золотистою, додайте бекон. Промокніть зайвий жир паперовим рушничком.
- Зніміть шкірку з сиру реблошон і розріжте його навпіл.
- Розігрійте духовку до 200°C і готуйте форму для запікання, натріть дно і боки очищеним зубчиком часнику.
- У форму для запікання викладіть шар картоплі, зверху викладіть частину сиру, потім знову картоплю. Решту сиру – скоринкою до картоплі.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.