ЖИТТЯ

Коли росіяни можуть почати масовано атакувати українську енергетику: відповів Герман Галущенко

Коли чекати масованих ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі? Розповів Герман Галущенко.

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає, що росіяни завдаватимуть масованих ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі, коли температури повітря тривалий час буде низькою. Про це він повідомив днями в ефірі телемарафону, передає Інформатор.

“Мені здається, що вони чекають суттєвого падіння температури, щоб вона тривалий час трималася на мінусі, і тоді будуть завдавати удари. В такому випадку, безумовно, низька температура додає шкоди. Насправді тут нема якоїсь позначки, будь-яка мінусова температура вже підвищує ризики”, – сказав Герман Галущенко.

Він зазначив, що росіяни не припиняли атаки по енергетичній інфраструктурі навіть влітку: “Ми не деталізуємо інформацію, про які об’єкти йдеться і які наслідки. Поки ми не бачимо саме масованих атак, які були 10 жовтня, коли вони використали під 100 ракет. Ми маємо інформацію, що вони до цього готуються, ми будемо відповідним чином реагувати”.

Нагадаємо, що начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Переяславської міськради Віктор Жарко дав Інформатору інтерв’ю про укриття, сирени та можливі блекаути. Читайте його за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору