ГРОШІ

“У мерзенних дописах та звинуваченнях ви забули про війну”: мер Переяслава поскаржився на “ботів та проплачених активістів”

Деякі переяславці нарікають на недоцільне під час війни використання бюджетних коштів. Міський голова скаржиться на “ботів”.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко вважає, що його опоненти створили багато ботів у соцмережах та заплатили активістам, аби підігрівати негатив щодо його діяльності. Про це написав 12 листопада на своїй сторінці у Facebook, передає Інформатор.

“Знаходжуся в ситуації, коли мовчати погано, а говорити не можна. Не можна, бо купка тих, хто створив багато ботів та зібрав проплачених активістів проти мене, підігріває негатив своєю нерозумною та неправдивою писаниною. Я не повинен та не буду звітувати тут, де ллють бруд мої опоненти, та перед тими, хто воліє спотворювати правду. Я звітую перед громадою та надаю всі відповіді офіційно. Як приклад цього, моє останнє відео, де озвучені суми та те, що озвучувати зараз можна. Працюю заради перемоги! Допомагаю нашій армії та роблю це для того, щоб почуватися людиною!”, – написав Вячеслав Саулко.

Також він звернувся до “ботів” та закликав припинити чвари, аби не показувати ворогу вразливі місця: “Нешановні “боти”, а чи знаєте ви, що таке людяність? Ні! Ви поховалися в перші місяці війни, а зараз зʼявилися та виписуєте дурниці і брехню в інтернеті, показуючи свою дурість. У мерзенних дописах та мерзенних звинуваченнях ви забули про війну! Не забувайте, що саме завдяки таким, як ви, війна затягується та продовжується. Ворог бачить наші чвари всередині країни та розуміє, що наша єдність зараз є вразливим місцем. Не закликаю вас, ботів та деяких недалеких активістів, до адекватності, бо у вас її бути вже не може. Ви принижуєте себе, ви принижуєте Україну. А всім розумним людям вкотре хочу наголосити: вірте лише в правду. Ми мусимо розуміти одне одного, бо навіщо нам ще й війни серед своїх, якщо ворог у нас один?”

Зазначимо, що у Переяславі провели вже три мітинги, на яких закликали місцеву владу витрачати гроші на потреби ЗСУ, а не на благоустрій. Вони не були велелюдними. В останню суботу, 11 листопада, було найбільше учасників – близько десяти.

Читайте також:

Зараз у соцмережах із різних акаунтів поширюються заклики до людей йти до міської ради у середу, 15 листопада (прийомний день у міського голови), та у четвер, 16 листопада, коли відбудеться чергове сесійне засідання.

Минулого тижня, 7 листопада, Вячеслав Саулко опублікував відеозвернення, у якому розповів, як міська рада допомагала ЗСУ протягом повномасштабної війни. Зокрема сказав таке: “Хоча громадам не надані прямі законні повноваження здійснювати військові закупівлі, ми шукаємо і знаходимо шляхи допомоги нашим військовим. Для потреб Сил оборони України міська рада Переяслава виділила понад 12 мільйонів гривень. З початку повномасштабного вторгнення міська рада та її виконавчі органи всіляко підтримували і підтримують Збройні сили України. Ми виділяли різноманітну допомогу у вигляді необхідних речей і матеріалів”.

На що ще витрачали (або можуть витратити) гроші із міського бюджету останнім часом, читайте у цих матеріалах:

У тому ж відеозверненні Саулко зазначив: “Міська влада має забезпечувати життєдіяльність міста, всіх його функцій та систем. Вони не помічаються громадянами, проте є надзвичайно важливими. Зокрема левова частина бюджету громади була використана для ремонтів шкіл, для безпечного доступу та навчального процесу”.

Зауважимо, що у сільських громадах Переяславщини також витрачають великі суми на капітальні ремонти. Зібрали найцікавіші тендери за посиланням.

Підготував Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору