ЖИТТЯ

“Нам би війну виграти, а не відмивати гроші”: у Переяславі містяни вийшли на мирний мітинг

У Переяславі біля міської ради провели мітинг. Таким чином жителі вимагають спрямовувати кошти на ЗСУ.

4 листопада 0 10:00 у Переяславі біля будівлі міської ради місцеві жителі з плакатами зібралися на мирний мітинг із гаслом “Гроші на ЗСУ”. Люди вимагають спрямовувати бюджетні кошти на першочергові потреби – допомогу захисникам, а не облагородження міста. Попередньо ж в соціальних мережах громадські активісти закликали долучитися всіх небайдужих до зібрання. Інформатор також побував на місці події та розповідає, як це було.

До міської ради прийшли дві місцевих жительки Анастасія Бурлак та Інна Арсеньєва з донькою. Вони виступили організаторами мітингу, адже дуже не вдоволені тим, що зараз відбувається у місті, і куди розподіляються бюджетні кошти. Вже другу суботу поспіль вони збираються щоб домогтися від влади, аби гроші витрачали на допомогу воїнам, а не дерева, бруківку та дороги. Також розповсюджували оголошення у соціальних мережах, де їх підтримали десятки інших містян. Через деякий час до них приєдналися активіст Богдан Тищенко, депутат Бориспільської районної ради Юрій Бобровнік та ще дві переяславки. Офіцер громади контролював дотримання порядку.

Анастасія Бурлак розповіла, що якби не волонтери та небайдужі люди, які збирають кошти, нічого не було б, бо влада нічим не допомагає. А кінець терпінню прийшов тоді, коли дізналась, що сотні тисяч гривень витратять на клени: “Нам не потрібні ні дерева, ні бруківка. У мене чоловік сам за свій рахунок ремонтує військове авто. Хлопці просять, стоять з витягнутою рукою, щоб їм дали на якусь техніку, дрони, на забезпечення у волонтерів просять, а ми тут садимо сакури і кладемо дороги. Це хіба на часі? Всі міста виходять на мітинги, і ми будемо виходити поки щось не зміниться.

Нам не наразі садити, ліпити, навіщо на вокзалі потрібно було знімати нормальну бруківку і класти нову? Навіть, якщо вони хотіли облагородити наше місто, то хай би вже краєм виділили кошти та реставрували якісь пам’ятні речі. Якщо ми далі нічого не будемо робити, почнеться ще виділяння коштів кудись та на щось. Скільки ж красти у своїх людей? Нам би війну виграти, а не відмивати гроші”.

Простоявши годину до присутніх ніхто більше не долучився, двері ж у міську раду були замкнені, і близько 11:00 всі розійшлися по домівках. “Якби сказали, що тут гуманітарку роздають, так всі б прийшли, а за військових не прийшли. Найстрашніше те, що ми не знаємо, що буде далі. Поки не прилетить, люди не вийдуть, а тоді вже буде пізно, і до одного місця будуть ті сакури та плитка. Дай Бог, щоб всі повернулися з руками і ногами, а дехто вже й не зможе пройти по цій бруківці…”, – додала Анастасія Бурлак.

Учасники мітингу прийшли з плакатами “Новою бруківкою життя воїна не врятуєш!”, “Державні кошти та податки, все на ЗСУ!”, “Гроші на ЗСУ”, “Я тут замість військового бо він поки не може прийти”, “Життя бійців найдорожче! Все інше – зачекає!!!”, “Не ремонти, а форма”, “Не дороги, а дрони”.

У Переяславі біля міської ради провели мирний мітинг

Учасники вимагають спрямовувати кошти на допомогу ЗСУ

Учасники мітингу прийшли з плакатами

“Не ремонти, а форми”, “Не дороги, а дрони”

Вже другу суботу поспіль мітингувальники збираються аби довести владі першочергову важливість допомоги воїнам

Мітинг із гаслом “Гроші на ЗСУ”

Нагадуємо, що у Переяславі витратять понад 200 тисяч гривень на саджанці дерев. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору