ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: фільм “The Departed” цікавіший, ніж може здатись на перший погляд

Фільм “The Departed” змусить поринути у роздуми. Чому його варто подивитись?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наш журналіст нещодавно подивився художній фільм “The Departed” (2006 року) режисера Мартіна Скорсезе. Картина поєднує в собі жанри кримінальної драми й трилера.

Почну трохи здалеку. Я дуже довго шукав цей фільм бо, мабуть, так як і ви бачив деякі вирізки з нього в різних оглядах. Як я не старався шукати по акторам, чи сценам, але так і не виходило. І от, коли я таки зміг його знайти, ввечері побачив як мій батько його дивиться по телевізору. Ну і збіг, подумав я, але так і не подивився його.

Режисер фільму Мартін Скорсезе, один із найвідоміших режисерів сучасності. А яких же акторів взяли на головні ролі, я назву 4 найулюбленіших, ну і мабуть найвідоміших: Леонардо Ді Капріо, Метт Деймон, Джек Ніколсон та Марк Уолберг, ну і я був радий побачити Мартіна Шина в ролі капітана поліції, якого я до цього бачив мабуть тільки в ролі дядька Бена в фільмі “the amazing spider-man”.

Сюжет починається задовго до основної історії і розповідає, як ще молодий Френк Костело пояснює малому Коліну Салівану, яких зіграли Джек Ніколсон та Метт Деймон (нажаль я не зміг знайти ім’я юного актора, який в тій сцені зіграв роль Коліна Салівана), що в світі все погано і краще бути бандитом чим кимось ще. Пояснює, що служити в церкві, чи комусь допомагати то це тільки собі гірше робити. Після чого сюжет стрибає років на 15 вперед і показує як Френк Костело та Білі Костіган, якого зіграв Леонардо Ді Капріо, намагаються потрапити на роботу до поліції.

Але Білі не пощастило, через його минуле та не найкращі оцінки в академії його спочатку не взяли. Проте потім йому все таки запропонували роботу під прикриттям, і щоб проникнути до бандитів, Білі довелось багато чого пройти, відсидіти декілька років і тощо. Але план таки спрацьовує і він потрапляє до банди Френка. Я мабуть забув сказати, що Колін Саліван теж є агентом Френка який працює на поліцію. У всіх персонажів дуже цікаві особисті історії, а в персонажа Леонардо взагалі дуже трагічна, і як на мене найцікавіша.

На перший погляд може показатись що сюжет нудний, але це не так. Насправді він цікавіший ніж може здатись, і навіть жарти, які стосуються раси чи нації не мають когось образити, як мені здається. В ті часи на цьому ще не були так помішані, щоб таким когось зачепити. Тут же хочу відмітити, що робота режисера, операторів та монтажерів на вищому рівні. Якщо на цьому не акцентувати увагу то можна і не помітити, як все гармонійно. Мені це складно буде пояснити так, щоб всі зрозуміли, але якщо когось таке цікавить то я раджу звернути на це увагу.

Можливо я й не все сказав про цей фільм, але я раджу його подивитись тим, хто як і я його ще не бачив. Хотів би я щось сказати про кінцівку фільму, але я так і не можу обрати між тим, що вона цікава, і що саме так зараз мало хто може собі дозволити закінчити фільм. Але з іншого боку якось очікувано… Я все ще думаю про це. Але для мене важливо, якщо якийсь витвір змусив подумати, то вважаю, що він вартий витраченого часу.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наша журналістка розповіла про фільм “Секрет”. Матеріал читайте тут.

Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору