ЖИТТЯ

Як міська рада Переяслава допомагає військовим, розповів Вячеслав Саулко: відео

Скільки грошей із міського бюджету Переяслава виділили на допомогу військовим? Розповів Вячеслав Саулко.

Два тижні поспіль щосуботи переяславські активісти влаштовують біля будівлі міської ради мітинги. Вони вимагають спрямовувати бюджетні кошти на допомогу захисникам, а не облаштування міста та подібне. 7 листопада на своїй Facebook-сторінці голова Переяславської громади Вячеслав Саулко опублікував відео, в якому розповів, як міська рада допомагає військовим та скільки на це витрачають бюджетних коштів.

“У зв’язку із незадоволенням суспільства щодо використання коштів громад по країні дам відповідь щодо використання і допомоги нашій армії з бюджету Переяславської громади. Хоча громадам не надані прямі законні повноваження здійснювати військові закупівлі, ми шукаємо і знаходимо шляхи допомоги нашим військовим. Для потреб Сил оборони України міська рада Переяслава виділила понад 12 мільйонів гривень. З початку повномасштабного вторгнення міська рада та її виконавчі органи всіляко підтримували і підтримують Збройні сили України. Ми виділяли різноманітну допомогу у вигляді необхідних речей і матеріалів.

Тільки з травня цього року станом на зараз для нашого 137-го батальйону ТрО було виділено понад 9 мільйонів гривень. За ці кошти воїни закупили ноутбуки, що вкрай необхідні для управління дронами, квадрокоптери, батареї, антени, ретранслятори, бінокуляри, зарядні станції, паливо-мастильні матеріали та матеріали, які вкрай необхідні для укріплення фортифікаційних споруд, тощо. Окрім цього, за рахунок коштів нашого бюджету відбувся ремонт техніки нашого батальйону. На потреби інших військових частин і першого відділу Бориспільського РТЦК та СП уже було виділено понад 3 мільйони 174 тисячі гривень. Підтримка Збройних сил буде продовжуватись і надалі, щомісячно, систематично, стільки, скільки це буде необхідно”, – сказав Вячеслав Саулко.

Також він додав, що спрямовувати гроші з місцевого бюджету необхідно і для життєзабезпечення громади: “Міська влада має забезпечувати життєдіяльність міста, всіх його функцій та систем. Вони не помічаються громадянами, проте є надзвичайно важливими. Зокрема левова частина бюджету громади була використана для ремонтів шкіл, для безпечного доступу та навчального процесу. Тому вчергове закликаю не вірити чуткам та маніпуляціям стосовно того, що нічого не виділяється на оборону та усвідомити, що місцеві ради покладають чимало зусиль щодня для забезпечення перемоги. А всі, хто займається дискредитацією органів влади, мусять усвідомити, що ми повинні бути єдиними зараз, а не влаштовувати передвиборчі перегони та не підігрувати якимось політикам. Ми українці, ми один народ, у нас є спільний ворог та спільна мета”.

Нагадаємо, що на жовтневій сесії міськради заклали пів мільйона гривень на висвітлення діяльності міської ради у ЗМІ у 2023 році. Більше про це читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору