ЖИТТЯ

Як жителі Переяслава можуть допомогти військовим на найгарячіших напрямках: актуальні потреби волонтерів

У Переяславі збирають допомогу військовим. Що потрібно?

У Переяславі волонтери та просто небайдужі люди збирають гроші та речі для захисників. Зокрема, хочуть придбати автомобіль на фронт для штурмовиків, Starlink для військових на Куп’янський напрямок, продукти для випічки та страв, а також необхідні речі на Донецький напрямок. Всі охочі можуть допомогти. Як це зробити, розповідає Інформатор.

ЗБІР НА АВТОМОБІЛЬ ДЛЯ ШТУРМОВИКІВ

Переяславська волонтерка Мар’яна Волошина повідомила про збір на автомобіль для штурмовиків.

“Допоможіть, будь ласка, закрити збір. Андрій – командир підрозділу 77 бригади. Його підрозділу (рота) потрібно придбати авто для виконання завдань із захисту та оборони України. Вони великий бойовий підрозділ 77-ої ОАБР десантно-штурмових військ України, що виконує бойові завдання на Бахмутському напрямку”, – написала Мар’яна Волошин.

Допомогти можна, перерахувавши гроші на такі рахунки:

  • Монобанку
  • Картку Монобанку: 5375 4112 0909 1466
  • Картку Приватбанку: 5168 7520 8924 4449

ЗБІР НА STARLINK НА КУП’ЯНСЬКИЙ НАПРЯМОК

Волонтер Максим Левченко повідомив про збір на Starlink Internet Satellite Dish Kit RV V2 для військовослужбовців з 44-ї ОМБР зенітної ракетно-артилерійської батареї Збройних сил України на Куп’янський напрямок.

“Це найідеальніший варіант – він не тільки компактиний у транспортуванні (а, повірте, це вкрай необхідно в польових умовах), а й безпечний – з такою технікою хлопці матимуть зв’язок там, де його вкрай складно знайти, і лишатимуться непомітними для ворога”, – написав Левченко.

Рахунки, на які можна надіслати гроші:

  • Монобанка
  • Карта для всіх банків: 5375 4112 1010 5610
  • PayPal: levchenkopaypal@gmail.com

Також серед донатерів розіграють бойовий презент від хлопців. Що це буде, повідомлять наприкінці збору.

ЗБІР РЕЧЕЙ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ НА ДОНЕЦЬКИЙ НАПРЯМОК

Волонтер Руслан Стародуб повідомив, що ГО “4.5.0. Переяслав” відкриває черговий збір на поїздку до захисників на Донецький напрямок.

Саперам із 137-го батальйону терміново потрібні:

  • ботинки для розмінування (2 пари)
  • плащ пончо антитепловізійний (2 шт.)
  • набір щупів для виявлення мін (2 шт.)
  • набір “Пошук” (2 шт.)

“Тільки на ці потреби потрібно близько 48 тисяч гривень. 15 тисяч вже маємо. Також велика потреба в засобах гігієни (шампуні, гелі для душу, мило, пральний порошок, зубні щітки, пасти, вологі та сухі серветки, туалетний папір, сухі душі)”, – написав Руслан Стародуб.

З продуктів:

Їжа швидкого приготування, сухі борщі, супи, каші, мівіна, енергетичні пакуночки, енергетичні батончики, бульйони, консервація, консерви, кава, чай, тютюнові вироби, смаколики.

З речей:

Шкарпетки, натільна білизна, термобілизна, флісові кофти, гумові чоботи з теплими вставками, теплі балаклави, флісові шапки, бафи, флісові рукавиці.

З речей та приладів:

Газові балончики, “Джмілі”, окопні свічки, прилади автономного опалення, ліхтарики, елементи живлення, повербанки, грілки для рук і ніг, медикаменти від застуди, вірусних інфекцій, вітаміни.

  • Карта для донатів: 5457 0822 9621 8402
  • Контакти Руслана Стародуба: (050)343-30-25, (093)525-95-35.

ЗБІР ПРОДУКТІВ ДЛЯ СТРАВ ВІЙСЬКОВИМ

Волонтерка Олена Матвієнко повідомила, що 9 листопада кухарки-волонтерки Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха знову готуватимуть смаколики для воїнів ЗСУ. Тож для випічки та інших страв потрібні різні продукти: живі дріжджі, борошно, курячі яйця, м’ясо, фарш, овочі, фрукти, горіхи, томаний соус, сіль, цукор, мед, какао, родзинки, олія, розпушувач тіста, ванільний цукор, спеції.

Приносити слід продукти до волонтерського пункту, який відкритий щодня (крім вихідних) на базі ліцею Мономаха. Все можна зносити і у фойє школи, де є чергові. Контактні телефони: (093)714-17-39 (Ніна Климас), (093)139-26-98 (Людмила Отечко), (095)704-95-99 (Олена Матвієнко).

Наступного ж дня волонтерка Інна Марченко зі своєю командою відправиться на Схід та доставить все захисникам, які воюють на “передку” на Донецькому напрямку.

“З великим проханням звертаємося до земляків: за ці три дні (вівторок, середу та четвер) принести до пункту збору чимало картоплі, моркви, буряків, капусти, цибулі, консервації та солодощів). Також дуже потребують наші соколики футболок, спідньої білизни та шкарпеток. Незабаром настане великий холод, тож саме зараз настав час плести нашим захисникам шкарпетки від 40 до 45 розмірів. У морозні дні вони зігріватимуть їхні ніжки”, – написала Олена Матвієнко.

Нагадаємо, що російські війська за добу 6 листопада провели понад 25 невдалих атак біля Красногорівки та Мар’їнки. Повне зведення Генштабу ЗСУ читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору