ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте домашню карамель

Карамель – одне із найсмачніших солодощів. Спробуйте приготувати.

Карамель буквально означає цукрова тростина. Застосовується кондитерами як декор, начинка, добавка у крем і як окремий вид десерту. Карамель є також поживним продуктом, що містить сахарозу, мальтозу і глюкозу. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 мл вершків 25%
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте цукор і нагрівайте помішуючи, поки цукор не розтопиться.
  2. Доведіть цукрову суміш до золотистого кольору і влийте гарячі вершки.
  3. Варіть ще кілька хвилин, поки вся карамель не розчиниться, додайте сіль за смаком.
  4. Готову суміш охолодіть.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору