ЖИТТЯ

Росіяни випустили по Україні ще 14 безпілотників Shahed: які наслідки атаки на Київщині

Росіяни вчергове атакували Україну з повітря. Які наслідки?

Із 20:00 21 листопада до 3:00 22 листопада російські війська атакували Україну з південно-східного напрямку 14 ударними БпЛА типу Shahed та крилатою ракетою Х-22. Сили ППО збили усі 14 безпілотників. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи у межах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей. Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки громадян. Попередньо без постраждалих”, – йдеться у повідомленні ПС ЗСУ.

У Київській області тривога тривала із 23:05 до 0:15. У цей час в регіоні працювала ППО. Як повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, постраждалих та руйнувань внаслідок атаки немає.

Яка ситуація в інших регіонах?

Над Дніпропетровщиною українські бійці збили два дрони, розповів голова обласної ради Микола Лукашук. Голова ОВА Сергій Лисак уточнив, що їх знищили над Синельниківським і Кам’янським районами.

На Хмельниччині уламки одного зі збитих “шахедів” впали на подвір’я приватного будинку у Хмельницькому районі – пошкоджена господарська нежитлова споруда. На місці зайнялася пожежа. Працюють працівники ДСНС та інших служб. Травмованих і загиблих немає, уточнив перший заступник голови ОВА Сергій Тюрін.

На Житомирщині сили протиповітряної оборони збили два дрони-камікадзе. Відомо, що жертв і постраждалих через падіння уламків немає, розповів очільник ОВА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що минулого тижня українські військові збили над Україною 130 ворожих дронів. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору