ЖИТТЯ

Погода на 26 листопада: у Переяславі прогнозують дрібний сніг

У Переяславі буде хмарно та йтиме снігМінімальна температура – 1 градус морозу.

У неділю, 26 листопада, у Переяславі протягом всього дня буде хмарно та йтиме дрібний сніг, опади – 5 мм. Мінімальна температура повітря буде ввечері, вночі та зранку – 1 градус морозу. Максимальна вдень – 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 80 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 26 листопада – 8 годин 35 хвилин. Завтра день буде на 2 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:22, а захід – о 15:58.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1928 році – 13 градусів тепла, а найнижчу в 1999-му – 17,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей час “всякий зяб зупиняється в рості”, тобто земля занурюється у сон до весни. У давнину казали: “Ззиває зима свою свиту: хурделицям і заметілям дає наказ – відлиги вгамувати”. Іній на деревах у цей день вказував на те, що можна чекати гарного врожаю.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору