ЖИТТЯ

Вночі 25 листопада росіяни випустили рекордну кількість безпілотників Shahed по Україні: які наслідки на Київщині

Росіяни вчергове атакували Україну з повітря. Які наслідки?

Уночі 25 листопада російські війська випустили по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу “Shahed”. Випустили 75 безпілотників із двох напрямків – Приморсько-Ахтарськ – РФ та району Курської області – РФ. Основний напрямок удару – Київ. Сили ППО збили 74 ударних БпЛА “Shahed-131/136”. Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Кіровоградській. Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що це четверта атака ворожих безпілотних літальних апаратів на Київ за цей місяць, а тривога у столиці тривала понад 6 годин: “Цей напад дронів став наймасованішим з початку повномасштабного вторгнення. За попередніми даними противник вкотре застосував баражуючі боєприпаси типу “Shahed”. БпЛА заходили на Київ хвилями, численними групами, з різних напрямків, постійно змінюючи курс за вектором руху.

Силами та засобами ППО було уражено понад шість десятків повітряних цілей. За попередніми даними, внаслідок збиття ворожих дронів зафіксовано падіння уламків в різних районах міста:

– у Солом’янському районі внаслідок падіння уламків є двоє постраждалих – в обох гостра реакція на стрес, без госпіталізації. Також в цьому районі, у 5-поверховому будинку сталося руйнування на другому поверсі, вибиті шибки з першого по п’ятий поверх. В будівлі було заблоковано дві жінки. Також в Солом’янському районі сталося загоряння на території дитячого садочку і на іншій локації – в нежитловому приміщенні на площі 100 метрів квадратних.

– у Дніпровському районі міста уламки впали на верхні поверхи багатоповерхівки, сталося задимлення.

– у Голосіївському районі уламки упали на зону зелених насаджень, без потерпілих.

– у Печерському районі – також на незабудовану територію. Попередньо без наслідків.

Начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко зазначив, що в результаті нападу постраждало 5 людей. Наймолодшій, дитині – 11 років, найстаршій – 65. З них три гострих реакції на стрес. Ще у двох різані рани кінцівок. Усім вчасно надана медична допомога.

За інформацією Міненерго, в результаті атаки дронів, у Києві залишалися без світла 77 житлових будинків та 120 установ у центральній частині міста. Тривають роботи з відновлення. Також під час обстрілу на Київщині відключалися повітряні лінії 330 кВ.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив щодо безпекової ситуації в регіоні: “Вночі ворог завдав масованої атаки по області. Протягом усього часу активно працювала ППО. Влучань в обʼєкти критичної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні. В одному з районів унаслідок падіння уламків ворожої цілі сталася пожежа на підприємстві. Пожежу ліквідовано. Пошкоджено 3 приватні та 1 багатоповерховий будинки, автівку і паркани. Пошкодження незначні. Оперативні й аварійні служби ліквідовують наслідки атаки”.

Нагадаємо, що на Херсонському напрямку українські війська утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра. Зведення Генштабу читайте тут.

На фото з Telegram каналу Київської МВА наслідки влучань у Києві 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору