ЖИТТЯ

“Зробімо подарунки нашим воїнам до Дня Збройних сил”: як жителі Переяславщини можуть допомогти військовим

У Переяславі збирають допомогу військовим. Що потрібно?

У Переяславі волонтери та небайдужі збирають гроші та продукти на потреби захисників. Зокрема, на автомобілі на фронт, коптери із тепловізором, прилад нічного бачення. Всі охочі можуть допомогти. Як це зробити, розповідає Інформатор.

ЗБІР НА АВТО ДЛЯ ШТУРМОВИКІВ

Жителька Переяслава Мар’яна Волошина повідомила про збір грошей на автомобіль. Їх збирає командир підрозділу 77-ї окремої артилерійської бригади десантно-штурмових військ. Потрібно придбати авто для виконання завдань із захисту України на Бахмутському напрямку.

Потрібно зібрати 250 тисяч гривень. Допомогти можна, перерахувавши гроші на такі рахунки:

  • Монобанка
  • Картка Монобанку 5375 4112 0909 1466
  • Карта Приватбанку 5168 7520 8924 4449

ЗБІР НА КВАДРОКОПТЕРИ ІЗ ТЕПЛОВІЗОРОМ

Переяславська письменниця Римма Товкайло оголосила про збір на коптери із тепловізором: “Я прийшла просити допомогти підрозділу, який став мені рідним. Зараз підрозділ залишився зовсім без очей в небі. А їм потрібно бачити, куди і що ворог везе, щоб наздогнати і розвалити. Їм треба бачити, куди вони рухаються, щоб убезпечити свої життя і ефективно нищити росіян”.

Зараз хлопця потрібні 2 “мавіки” з тепловізорами. Це орієнтовно 500 тисяч гривень. Щоб допомогти, можна зробити донат на:

  • Монобанку
  • Картку Монобанку: 5375 4112 1135 3524
  • PayPal: tovkailovasyl@gmail.com

ЗБІР НА ПРИЛАД НІЧНОГО БАЧЕННЯ

Переяславка Олена Матвієнко закликала приєднатися до збору Юрія Євенка, який служить у окремій президентській бригаді, на прилад нічного бачення. “Запевняю вас, любі друзі, що гроші будуть використані за призначенням. Ось тільки не знаю, коли купиться той прилад, адже коштує він аж 156 тисяч гривень. Все ж я вірю, що ми зберемо потрібну суму і наші воїни придбають таку необхідну для них, та й нас усіх, річ”, – зазначила Олена.

Номер карти Приватбанку для благодійних донатів:

  • 4149 6293 1754 1761 (Євенок Юрій Іванович).

ЗБІР ПРОДУКТІВ ДЛЯ ХАРЧІВ ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ

Світлана Шовак із волонтерської команди “Нескорені” оголосила збір продуктів для харчів швидкого приготування для захисників. Необхідні червона солодка паприка (мелена), сушений часник, спеції “10 овочів” або “12 овочів”, грецькі горіхи, фундук, кеш’ю, родзинки, інжир, фініки, цукати різних фруктів і просто асорті кубиками, сушена журавлина, чорнослив, курага, лущене гарбузове насіння, ванілін, розпушувач. Також потрібні смаколики в індивідуальному пакуванні, щоб вкласти у пакуночок (цукерки, шоколад).

Для швидких каш потрібні вівсянка лише швидкого приготування, дрібний кускус. Для вкладання в посилки – хімічні грілки (8 годин), сухий душ, вологі спиртові серветки, сушкар з антигрибковим ефектом, шкарпетки в’язані і теплі куповані, кава у стіках, чай у пакетиках, льодяники, печиво у пачках, енергетичні батончики. “Прохання до діток – малювати малюнки і написати листівки. Захисникам можна зробити обереги. Давайте зробимо подарунки нашим воїнам до Дня Збройних сил!”, – зазначила Світлана Шовак.

Нагадаємо, що 27 листопада найбільше ворожих атак українські захисники відбили на Бахмутському напрямку. Повне зведення Генштабу ЗСУ читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору