ЖИТТЯ

Андрій Максимчук на передовій написав книгу для сина: продає її, щоб зібрати гроші для свого батальйону

У Переяславі Андрій Максимчук презентував книгу “Подорож Україною та чарівний дракон”. Написав її на війні.

29 листопада у сесійній залі міської ради Переяслава військовий Андрій Максимчук (псевдонім Макс ван Форсайд) презентував свою книгу “Подорож Україною та чарівний дракон”. Її написав протягом 7 місяців на передовій для свого маленького сина. Це перша дитяча книга в Україні, написана на фронті під час повномасштабної війни. Автор розповів про історію її створення та про те, як допомагає своєму підрозділу. Інформатор розповідає, як це було.

Капітан 132-го окремого розвідувального батальйону десантно-штурмових військ Збройних Сил України Андрій Максимчук з позивним “Бетмен” написав свою першу книгу “Подорож Україною та чарівний дракон” на війні. Зараз книга тиражем у 5 тисяч примірників розходиться країною та перекладається двома мовами світу. Сам автор поділився, що це не остання історія – будуть нові книги.

Андрій Максимчук розповів, що 24 лютого 2022 року двох синів відвіз до батьків на рідну Хмельниччину, а сам пішов до військкомату. Наступного дня був у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Разом із побратимами перебував спочатку на Чорнобильському напрямку, після звільнення територій на Київщині поїхав деокуповувати південь країни. Також працював на Ізюмському та Бахмутському напрямках. Згодом був у складі окремого батальйону розвідки ДШВ, саме вони перші, хто перейшов річку Сіверський Донець і почали там готуватися до Харківської операції. Зараз боронить країну на Запорізькому напрямку.

Напередодні повномасштабного вторгнення молодший син Мирослав попросив тата написати книгу про драконів. Андрій розповів, що почав її писати, перебуваючи в Чорнобилі. Записував у блокнот та планшет. Від початку війни, окрім бойових завдань, Андрій завжди шукав донати на потреби свого підрозділу, але хотів не просто просити підтримки, а давати людям натомість якісний продукт.

“Для себе я зрозумів, що капітан, офіцер не має просто так просити гроші, хоч це не для себе, а для кожного бійця. Я сину колись пообіцяв написати книгу, хоча ніколи не писав книжок. Щоб об’єднати народ, щоб дати щось за донат підрозділу, вирішив, що напишу книгу та виконаю обіцянку сина”, – зазначив Андрій.

Його дівчина Софія розповіла, що книга активно поширюється країною під лозунгом “Книга, що наближає перемогу”, адже кожна продана книга – це донат від українців на 132-й батальйон.

Книгу “Подорож Україною та чарівний дракон” можна було придбати на презентації за 300 гривень. Всі виручені кошти підуть на підтримку батальйону Андрія Максимчука.

У Переяславі захисник Андрій Максимчук презентував свою книгу “Подорож Україною та чарівний дракон”

Книгу написав своєму сину Мирославу

Військовий розповів про історію написання книги

Книгу вже перекладають двома мовами світу

Капітан 132-го окремого розвідувального батальйону десантно-штурмових військ Збройних сил України Андрій Максимчук

Нагадаємо, що відома у Переяславі та за його межами блогерка Анастасія Ковальова розповіла Інформатору про активний спосіб життя, улюблену роботу та про те, як навчає жінок любити себе. Читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору